Sveučilište u Splitu upisuje drugu generaciju studenata u Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti, a kao prvi korak na mrežnim stranicama Sveučilišta objavljen je Poziv na iskaz interesa.
 
- Pozivamo sve studente i studentice prve godine preddiplomskih, diplomskih i integriranih sveučilišnih programa koji imaju poduzetničkih afiniteta i sposobnosti da pošalju svoju prijavu. Sudjelovanje u programu ne samo da je besplatno nego se na kraju, ako je poduzetnička ideja dobra, za realizaciju ideje može povući i određena svota novca  iz za to namijenjenih izvora – poručio je rektor Anđelinović, naglasivši da se iskaz interesa dostavlja isključivo putem mrežnih stranica Sveučilišta, od 3. do 10. lipnja 2016.
 
Pristupnici će u svom iskazu interesa opisati motivaciju za sudjelovanje u programu, kao i eventualno prethodno iskustvo u provedbi učeničkih ili studentskih projekata te sudjelovanja u programima dodatnog usavršavanja ili obrazovanja. U okviru iskaza interesa, dobrodošao je, ali nije obvezan, opis poduzetničke ideje.
 
- Studenti koji dostave prethodni iskaz interesa, imat će prednost kod izbora polaznika Programa, a nakon što dostave konačnu prijavu. Konačne će se prijave zaprimati po objavi natječaja za upis – istaknuo je rektor Anđelinović.
 
Programom postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata Sveučilište želi promovirati ideju zapošljavanja/samozapošljavanja te pripremiti studente za poduzetnički iskorak. Uz to, za cilj ima osposobiti studente Sveučilišta za pokretanje i vođenje gospodarskih i drugih subjekata, kao i povećati njihove opće sposobnosti za zapošljavanje/samozapošljavanje nakon završenog studijskog programa.
 
Prvi modul Programa za drugu generaciju upisanih studenata izvodit će se u obliku LJETNE ŠKOLE, tijekom srpnja 2016., u trajanju od dva tjedna, prilikom čega će se polaznici/e upoznati s poduzetničkim okvirom i načinom razmišljanja, usvojiti vještine identifikacije i analize poslovnih prilika, kao i osnove pravnog okvira poduzetničkog poduhvata i poslovanja. Ljetna škola će se izvoditi u Splitu, u prostorima Sveučilišne knjižnice. Za sudionike kojima je potreban smještaj, isti će biti osiguran u jednom od studentskih domova Studentskog centra Split.

Dodatne informacije