nema rezultata...
Sveučilišni odjel zdravstvenih studija i Služba za javnozdravstvenu gerontologiju, Referentni centar Ministarstva zdravstva za zaštitu zdravlja starijih osoba, NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ organiziraju poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja (poslijediplomski tečaj II kategorije - tečaj obnove znanja) pod nazivom Osnaživanje pozitivnih stavova prema osobama starije životne dobi i prevencija ageizma.

Cilj tečaja je upoznati polaznike o najnovijim znanstvenim i stručnim spoznajama na temu  predrasuda prema ljudima zbog njihove starosti te primjeni intervencija i programa u borbi protiv ageizma. Na tečaju će biti usvojena znanja o teorijskoj podlozi manifestacije ageizma u društvu, ageističkih stereotipa u zdravstvu te primjeni intervencija i programa u borbi protiv ageizma.

Tečaj je namijenjen svim zdravstvenim djelatnicima i stručnjacima u zaštiti zdravlja starijih osoba te se boduje od strane Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore medicinskih sestara te će obraditi teme manifestacije ageizma u društvu i različitim kulturama, medijsko prikazivanje starenja, stereotipi i predrasude o starijima, ageizam u zdravstvu, psihološki pristup starijoj populaciji, okruženja prilagođena starijima, pozitivno i aktivno starenje, zdravstvena edukacija o starenju, strategije za zagovaranje politika i programa protiv ageisma, kognitivno starenje i tjelesna aktivnost starijih.

Tečaj će se održati 4. lipnja 2024. godine na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija (Ruđera Boškovića 35, Split, amfiteatar A03, u vremenu od 12:30 do 18 sati.

Prijave za tečaj zaprimaju se putem linka: https://forms.gle/EUeDWMFd18oR2Ftk8

Kontakt mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.