Pročelnik Odsjeka za radiološku tehnologiju
Izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zamjenica pročelnika Odsjeka za radiološku tehnologiju
Tatjana Matijaš, mag. rad. techn.
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odsjek za radiološku tehnologiju je znanstveno-nastavna ustrojbena jedinica, koja izvodi i organizira studijski program radiološke tehnologije, znanstveni i visokostručni rad u području radiološke tehnologije i interdisciplinarnom području znanosti te koordinira znanstveno-nastavnu i znanstvenu djelatnost nastavnika, znanstvenika  i studenata.
Odsjek za radiološku tehnologiju organizira nastavu iz područja radiološke tehnologije u skladu s nastavnim planovima i programima te prate njenu realizaciju, razmatra sva pitanja znanstveno-nastavnog i znanstvenog rada iz područja radiološke tehnologije i poduzima potrebne inicijative za rješavanje problema pred nadležnim organima Odjela. Odsjek za radiološku tehnologiju potiče i prati stručno i znanstveno usavršavanje nastavnika i suradnika Odsjeka za radiološku tehnologiju, utvrđuje planove sudjelovanja nastavnika, znanstvenika i suradnika na kongresima, simpozijima, drugim znanstveno-stručnim skupovima te znanstvenim i stručnim usavršavanjima. Također usklađuje nastavni plan i program radiološke tehnologije prema potrebama studija, brine o zaduženju i nastavnom opterećenju nastavnika te o kvaliteti provedene nastave, prati uspješnost studiranja, opterećenost studenata nastavnim obavezama i vrednovanje opterećenja studenata nastavnim obavezama. Utvrđuju plan predavanja i izvedbene nastavne programe u okviru svoga djelokruga te razmatra druga pitanja iz djelokruga svojeg rada i odlučuju o njima.
Odsjek za radiološku tehnologiju čine nastavnici znanstvenici, suradnici i studenti koji djeluju u provedbi plana i programa studija radiološke tehnologije. Odsjekom predsjeda pročelnik Odsjeka za radiološku tehnologiju te se također bira i njegov zamjenik. Odsjek za radiološku tehnologiju odluke donosi putem vijeća koja saziva pročelnik i to većinskim mišljenjem na glasovanju članova vijeća.

Katedra za radiološku tehnologiju
Laboratorij za radiološku tehnologiju