Pročelnica Odsjeka za medicinsko - laboratorijsku dijagnostiku
Doc. dr. sc. Daniela Šupe - Domić
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zamjenica pročelnice Odsjeka za medicinsko - laboratorijsku dijagnostiku
Doc. dr. sc. Vanja Kaliterna
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odsjek za medicinsko laboratorijsku dijagnostiku je znanstveno-nastavna ustrojbena jedinica, koja izvodi i organizira studijski program medicinsko laboratorijske dijagnostike, znanstveni i visokostručni rad u području medicinsko laboratorijske dijagnostike i interdisciplinarnom području znanosti te koordinira znanstveno-nastavnu i znanstvenu djelatnost nastavnika, znanstvenika i studenata.
Odsjek za medicinsko laboratorijsku dijagnostiku organizira nastavu iz područja medicinsko laboratorijske dijagnostike u skladu s nastavnim planovima i programima te prate njenu realizaciju, razmatra sva pitanja znanstveno-nastavnog i znanstvenog rada iz područja medicinsko laboratorijske dijagnostike i poduzima potrebne inicijative za rješavanje problema pred nadležnim organima Odjela. Odsjek za medicinsko laboratorijsku dijagnostiku potiče i prati stručno i znanstveno usavršavanje nastavnika i suradnika Odsjeka za medicinsko laboratorijsku dijagnostiku, utvrđuje planove sudjelovanja nastavnika, znanstvenika i suradnika na kongresima, simpozijima, drugim znanstveno-stručnim skupovima te znanstvenim i stručnim usavršavanjima. Također usklađuje nastavni plan i program medicinsko laboratorijske dijagnostike prema potrebama studija, brine o zaduženju i nastavnom opterećenju nastavnika te o kvaliteti provedene nastave, prati uspješnost studiranja, opterećenost studenata nastavnim obavezama i vrednovanje opterećenja studenata nastavnim obavezama. Utvrđuju plan predavanja i izvedbene nastavne programe u okviru svoga djelokruga te razmatra druga pitanja iz djelokruga svojeg rada i odlučuju o njima.
Odsjek za medicinsko laboratorijsku dijagnostiku čine nastavnici znanstvenici, suradnici i studenti koji djeluju u provedbi plana i programa studija medicinsko laboratorijske dijagnostike. Odsjekom predsjeda pročelnik Odsjeka za medicinsko laboratorijsku dijagnostiku te se također bira i njegov zamjenik. Odsjek za medicinsko laboratorijsku dijagnostiku odluke donosi putem vijeća koja saziva pročelnik i to većinskim mišljenjem na glasovanju članova vijeća.

Katedra za medicinsko - laboratorijsku dijagnostiku
Laboratorij za medicinsko – laboratorijsku dijagnostiku