Pročelnik Odsjeka za primaljstvo
Izv. prof. dr. sc. Marko Dražen Mimica
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zamjenica pročelnika Odsjeka za primaljstvo
Dr. sc. Diana Aranza
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odsjek za primaljstvo je znanstveno-nastavna ustrojbena jedinica, koja izvodi i organizira studijski program primaljstva, znanstveni i visokostručni rad u području primaljstva i interdisciplinarnom području znanosti te koordinira znanstveno-nastavnu i znanstvenu djelatnost nastavnika, znanstvenika  i studenata.
Odsjek za primaljstvo organizira nastavu iz područja primaljstva u skladu s nastavnim planovima i programima te prate njenu realizaciju, razmatra sva pitanja znanstveno-nastavnog i znanstvenog rada iz područja primaljstva i poduzima potrebne inicijative za rješavanje problema pred nadležnim organima Odjela. Odsjek za primaljstvo potiče i prati stručno i znanstveno usavršavanje nastavnika i suradnika Odsjeka za primaljstvo, utvrđuje planove sudjelovanja nastavnika, znanstvenika i suradnika na kongresima, simpozijima, drugim znanstveno-stručnim skupovima te znanstvenim i stručnim usavršavanjima. Također usklađuje nastavni plan i program primaljstva prema potrebama studija, brine o zaduženju i nastavnom opterećenju nastavnika te o kvaliteti provedene nastave, prati uspješnost studiranja, opterećenost studenata nastavnim obavezama i vrednovanje opterećenja studenata nastavnim obavezama. Utvrđuju plan predavanja i izvedbene nastavne programe u okviru svoga djelokruga te razmatra druga pitanja iz djelokruga svojeg rada i odlučuju o njima.
Odsjek za primaljstvo čine nastavnici znanstvenici, suradnici i studenti koji djeluju u provedbi plana i programa studija primaljstva. Odsjekom predsjeda pročelnik Odsjeka za primaljstvo te se također bira i njegov zamjenik. Odsjek za primaljstvo odluke donosi putem vijeća koja saziva pročelnik i to većinskim mišljenjem na glasovanju članova vijeća.

Katedra za primaljstvo
Laboratorij za primaljstvo