Upisi temeljem Razredbenog ispita

Osobe koje su prije 2010. godine bez položene državne mature završile odgovarajući program srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od najmanje četiri godine u Republici Hrvatskoj te osobe koje su završile odgovarajuće obrazovanje u ukupnom trajanju od 12 godina u inozemstvu, nisu obvezni polagati ispite državne mature kako bi upisali sveučilišne prijediplomske studije Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu kao studenti u redovnom ili izvanrednom statusu.

Prijave se podnose putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava za visoka učilišta (NISpVu) odnosno mrežne stranice www.postani-student.hr.

Temeljem Zakona o priznavanju i vrednovanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija („Narodne novine“, broj 69/2022), za potrebe nastavka obrazovanja na prijediplomskoj razini, završne svjedodžbe kandidata koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske moraju proći postupak priznavanja inozemne obrazovne kvalifikacije. Postupak priznavanja inozemnih obrazovnih kvalifikacija o završenom srednjem obrazovanju u svrhu upisa na prijediplomski studij agencija nadležna za znanost i visoko obrazovanje provodi u okviru središnjeg prijavnog postupka.

Odluka s definiranim uvjetima upisa


Literatura za pripremu Razredbenog ispita
Natječaj za Razredbeni ispit
Upute za upis temeljem Razredbenog ispita