nema rezultata...
Prva europska znanstvena ekspedicija proučavanja utjecaja čovjeka na priobalna područja stiže u Split.
TREC ekspediciju predvodi Europski laboratorij za molekularnu biologiju (EMBL) zajedno sa Zakladom Tara Ocean, konzorcijem Tara OceanS i Europskim centrom za biologiju mora (EMBRC). Okuplja više od 150 istraživačkih timova iz više od 70 institucija iz 21 države.
U Hrvatskoj će ekspediciju obavljati uz prisutnost znanstvenika s Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, koji je lokalni partner ekspedicije TREC.

Kako bi približili svoja istraživanja široj publici tijekom boravka ekspedicije u Splitu u razdoblju od 10. do 14. lipnja bit će organiziran bogat program za građane te za znanstvenike/studente. Znanstvenici Instituta za oceanografiju i ribarstvo, zajedno s europskim kolegama, organizirat će igre i radionice za najmlađe te predavanja kojima će se zainteresirana javnost upoznati s raznim temama vezanim za morski ekosustav i samu TREC ekspediciju.

Prezentacija ekspedicije namijenjena studentima i znanstvenicima planirana je u petak 14. lipnja od 10 do 11 h.

Više na: https://galijula.izor.hr/prva-europska-znanstvena-ekspedicija-proucavanja-utjecaja-covjeka-na-priobalna-podrucja-stize-u-split/)