nema rezultata...
Akademija medicinskih znanosti Hrvatske (AMZH) -podružnica Split u suorganizaciji s Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje "Zlatna vrata" i HLZ-podružnicom Split, organizira predavanje "Alergijski rinitis- bitka koja traje" koje će održati izv. prof. prim. dr. sc. Željka Roje, dana 10. lipnja (ponedjeljak) u 19:00 h u kinoteci „Zlatna vrata“, Dioklecijanova 7. u Splitu.

U najavi predavač ističe:
Alergijske bolesti imaju karakter moderne epidemije. Više od 20 % svjetske populacije boluje od alergijskog rinitisa (AR), astme ili atopijskog dermatitisa. Iako lako prepoznatljiva bolest, AR u velikom broju slučajeva ostaje nedijagnosticiran i neliječen. Kaže se da je AR "siroče" među "velikim" alergijskim bolestima (astma, urtikarija), jer se njegovi simptomi u odnosu na simptome donjih dišnih putova i kožne simptome doimaju najmanje značajnim. Iako su nam na raspolaganju efikasni lijekovi čija je učinkovitost i sigurnost ispitana brojnim kliničkim istraživanjima, rezultati liječenja često izostaju. Razloge za to treba tražiti u nedovoljnoj informiranosti bolesnika i liječnika o sigurnosti i efikasnosti pojedinih lijekova što rezultira smanjenom suradljivošću i neuspjehom liječenja.

- Želimo Vam skrenuti pozornost na brojne jednostavne i jeftine postupke i pripravke koje možete koristiti bez straha i bez predrasuda u Vašoj borbi protiv simptoma alergijskog rinitisa pri čemu nikako ne smijete zanemariti osnovnu preporučenu terapiju. No da biste lakše razumjeli kako ga liječiti, morate razumjeti što je alergijski rinitis i kako ga prepoznati. Odavno je poznato da je prava informacija najsigurniji put do uspjeha. Stoga odvojite pola sata svog vremena, proučite „neprijatelja“ da biste ga mogli svladati te poslušajte predavanje koje Vam nudimo- poručili su organizatori.