nema rezultata...
Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije pozivaju na podnošenje prijava za jezične stipendije Vlade Francuske Republike. 

U sklopu ovog poziva te hrvatsko-francuske bilateralne suradnje hrvatskim državljanima ponuđene su sljedeće stipendije za usavršavanje znanja francuskoga jezika:

  • 1. Jednomjesečne jezične stipendije za studente svih studijskih programa.
 Stipendije (pod 1.) su namijenjene redovitim i izvanrednim studentima hrvatskih visokih učilišta, upisanima na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije (na 4. ili višu godinu integriranoga sveučilišnog studija) svih studijskih programa, uz iznimku studenata francuskoga jezika i književnosti (njima su namijenjene stipendije navedene pod 2.). 

Stipendije nisu namijenjene početnicima – uvjet je minimalno A2 razina znanja francuskoga jezika u skladu sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike.


  • 2. Jednomjesečne jezične stipendije za studente francuskoga jezika i književnosti.
 Stipendije su namijenjene studentima prve ili druge godine diplomskoga studija francuskoga jezika i književnosti. Vrijeme i mjesto održavanja (stipendije 1. i 2.): Nica, Francuska, 18. 7. – 12. 8. 2022. Francuska strana pokriva troškove školarine, smještaja i prehrane, a hrvatska strana (Agencija za mobilnost i programe EU-a) snosi troškove putovanja stipendista na mobilnost u Francusku. 

Prednost će se dati kandidatima koji prije nisu bili dobitnici stipendije za sudjelovanje na ljetnim tečajevima francuskoga jezika.

Rok za podnošenje prijave je 15. travnja 2022. godine.

Detaljne informacije s popisom potrebne dokumentacije možete pronaći na web stranici Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.