nema rezultata...
U "Tjednu otvorenog obrazovanja", koji se ove godine obilježava od 7. do 11. ožujka 2022., diljem svijeta organiziraju se tribine, predavanja i inicijative kojima se želi podići svijest o važnosti otvorenoga obrazovanja i njegova utjecaja na suvremene načine učenja u cijelomu svijetu.


U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja 2022, Sveučilišni računski centar Srce organizira dva webinara koji će se održati 9. ožujka putem sustava za webinare Srca.
Ovogodišnje teme su:  Tijekom prvoga webinara bit će predstavljeni rezultati istraživanja o tome koliko i na koji način se koristi OER u nastavi, s naglaskom na razdoblje tijekom pandemije. Istraživanja su provedena u okviru dvaju međunarodnih Erasmus+ projekata. Jedan od njih je i projekt DECriS na kojemu je Srce partner. Predstavljeni rezultati istraživanja dat će temelj za raspravu o problemu neosviještenosti i potencijala OER u akademskoj zajednici.

Drugi webinar organiziran je s ciljem približavanja otvorenih obrazovnih sadržaja nastavnicima i svima koji se bave obrazovanjem tako što će im se objasniti što su to otvoreni obrazovni sadržaji i zašto ih koristiti. Pojasnit će se i načini korištenja otvorenih obrazovnih materijala drugih autora i kako postaviti svoje materijale u otvoreni pristup. Tijekom webinara nastojat će se odgovoriti na što više praktičnih pitanja nastavnika i svih koji koriste svoje i materijale drugih autora u nastavi.

Prijave na webinare  su otvorene te dostupne na adresi https://www.srce.unizg.hr/oew-2022

Snimke webinara bit će dostupne na web stranici Srca.