Poštovani studenti,

u nastavku su termini i predavaonice u kojima se održava dekanski rok u ponedjeljak 03. 10. 2022.

Patofiziologija 08:00 sati A117 MEFST (Zgrada A)
Anatomija 14:00 sati PAK
Zdravstvena njega odraslih 1 09:40 sati E-405 Zgrada tri fakulteta
Zdravstvena njega 13:00 sati Laboratorij kliničkih vještina za sestrinstvo - Zgrada tri fakulteta
Oftalmologija 11:30 sati KBC Firule Klinika za očne bolesti

  JAVNI POZIV za podnošenje prijave za izbor pročelnika katedri za razdoblje od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2025.  
Temeljem Odluke Stručnog vijeća Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu od dana 27. rujna 2022., pokrenut je postupak za izbor pročelnika katedri za razdoblje od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2025., i to: 

Katedra za sestrinstvo Katedra za fizioterapiju Katedra za radiološku tehnologiju Katedra za primaljstvo Katedra za medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku Katedra za društveno-humanističke znanosti 

Sukladno odredbama Pravilnika o organizaciji i radu Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija ( čl. 41. – 45.), za pročelnika katedre ili njegova zamjenika može biti izabran nastavnik Odjela u znanstveno-nastavnom ili nastavnom zvanju, koji izvodi nastavu iz predmeta koji su u sastavu katedre.
Pročelnika katedre biraju tajnim glasovanjem članovi katedre, a odluka se donosi većinom nazočnih članova katedre.
Pročelnika katedre i njegova zamjenika, na prijedlog članova katedre i nakon pribavljenog mišljenja Stručnog vijeća Odjela, imenuje pročelnik Odjela. Prijave kandidata za pročelnike s programima rada potrebno je dostaviti na protokol SOZS-a do 7. listopada 2022. do 15 sati.

Pročelnici katedri u sadašnjem mandatu moraju sazvati sastanak svoje katedre na kojemu će razmotriti prijave kandidata s programima rada, provesti postupak tajnog glasovanja za predloženika ili predloženike koji istaknu kandidaturu te dostaviti zapisnike na protokol u tajništvo Odjela do 14. listopada 2022. godine, kako bi Stručno vijeće na svojoj sjednici u listopadu 2022. godine dalo mišljenje o kandidatima. 


Javni poziv se nalazi u prilogu: 


Poštovani studenti,

Stručno vijeće SOZS-a donijelo je na svojoj 11. redovitoj sjednici Odluku o organizaciji dodatnog ispitnog roka u akademskoj godini 2021./22. i obvezi reguliranja upisa i plaćanja školarina za akademsku godinu 2022./23.

Studentima preddiplomskih i diplomskih (redovnih i izvanrednih) studija SOZS-a odobrava se dodatni ispitni rok iz jednog nepoloženog kolegija iz ak. god. 2021./22.

Dodatni ispitni rok održat će se dana 3. listopada 2022. godine.

Studenti su obvezni prijaviti se na dodatni ispitni rok osobno u Studentskoj referadi, uz predočenje studentske iskaznice, najkasnije do četvrtka 29. rujna 2022. godine do 12;00 sati.

Svi studenti obvezni su najkasnije do 4. listopada 2022. regulirati upis u višu godinu studija, sukladno potpisanim ugovorima o uvjetima plaćanja i visini školarine.

Svi pristupnici dobit će u srijedu 28. 09. 2022. godine putem e-maila,  e-račun s podatcima za uplatu upisnine (400,00 kn) i školarine (12.000,00 kn, plativo na dvije rate).  Upise je potrebeno regulirati 28. i 29. rujna 2022. godine.
E-računi će biti dostavljeni na e-mail pristupnika koju su dostavili u natječajnoj dokumentaciji.

Nakon uplate upisnine i školarine temeljem dostavljenog e-računa, svi pristupnici upisnu dokumentaciju:
Ukoliko bude poteškoća s popunjavanjem on-line obrasca, pristupnici mogu poslati svu upisnu dokumentaciju na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s dostavom svih podataka koji se traže u on-line obrascu.

Poštovani studenti,

zbog tehničkih problema vezanih za pristup Eduplanu i Merlinu, objavljujemo raspored nastave za predmete "Anatomija" i "Higijena i epidemiologija".Poštovane studentice i poštovani studenti SOZS-a,

za vas je izrađen Vodič za studente SOZS-a kojem možete pristupiti na poveznici (PDF).

U Vodiču možete pronaći odgovore na pitanja vezana za turnuse, rasporede, elektroničkom identitetu, Merlinu, zdravstvenoj zaštiti studenata i sl.


Na slijedećem linku nalaze se priručnici i animacije o sustavu za e-učenje MERLIN   
https://www.srce.unizg.hr/sustavi-za-ucenje-na-daljinu/merlin/prirucnici-i-animacije


Sveučilišni računski centar (SRCE), kao središnja infrastrukturna ustanova cjelokupnog sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske, kontinuirano osigurava stabilan, pouzdan i kvalitetan rad postojeće e-infrastrukture.
SRCE je pripremilo materijale namijenjene prvenstveno brucošima ali i studentima starijih godina kako bi se što lakše snašli i koristili sve mogućnosti koje akademska zajednica i SRCE pružaju u uspješnom savladavanju studentskih izazova.
Prezentacija za brucoše 2022 - SRCE

Od prvih dana studija, od studenata se očekuje da već posjeduju određena znanja koja će im pomoći da na odgovarajući način izrade i urede svoje prezentacije, seminarske i druge radove. Kako bi se studentima kojima ova znanja nedostaju olakšalo snalaženje tijekom studija, Sveučilišni računski centar SRCE osmislilo je jednodnevne radionice kojima je cilj u kratkom vremenu (pet školskih sati) osposobiti polaznike za uporabu najčešće korištenih uredskih i multimedijskih alata.

Radionice su namijenjene i isključivo dostupne studentima, nastavnicima i djelatnicima visokih učilišta te javnih i znanstvenih instituta. Pohađanje ovih radionica se ne naplaćuje, a za njihovo pohađanje polaznici se prijavljuju putem sustava za prijavu na tečajeve, uporabom svojeg korisničkog računa u sustavu AAI@EduHr.

Jednodnevne radionice u ponudi SRCA su:
  • Wordionica ili kako oblikovati seminarski rad
  • Exceliranje ili kako izraditi tablice, grafikone i formule
  • PowerPointiranje ili kako izraditi moćne prezentacije
  • GIMP ili kako besplatno fotošopirati slike
  • Audacity ili kako snimiti i obraditi zvuk u vlastitoj produkciji
  • Inkscape ili vektorska grafika za svakoga
  • Shotcut ili motaža video sadržaja na jednostavan način
Planirane termine održavanja radionica pogledajte na trenutačno važećem rasporedu tečajeva

Upute za prijavu možete pronaći OVDJE.

Popis Tečajeva Srca čini više od 50 različitih tečajeva koji se održavaju uživo u učionici ili online, putem sustava za webinare.

Popis tečajeva uz vodstvo predavača dostupan je OVDJE.

Popis online tečajeva namijenjenih samostalnom učenju dostupan je OVDJE.


Dođite na pozdravni govor Pročelnika i preuzmite svoju studentsku karticu

U ponedjeljak 26. rujna 2022. godine u 8:30 sati u predavaonici Franjevačkog Klerikata (Put Iza Nove Bolnice 10c) Pročelnik Odjela održat će pozdravni govor za brucoše i predstaviti vam što vas sve očekuje tijekom studiranja.

Prije pozdravnog govora u 8:00 sati bit će podjela informativnog paketa dobrodošlice te preuzimanje studentskih iskaznica.

Otkrijte što vas sve čeka 30. rujna na Europskoj noći istraživača! 

Pridružite nam se na Europskoj noći istraživača, koja će se održati u petak, 30. rujna, u Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku.
Istraživači su za sve posjetitelje pripremili bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, eksperimente, predavanja, izložbe, igre i kvizove. Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a održat će se u vremenu od 17:00 – 22:00 h na popularnim gradskim lokacijama.

Izdvajamo samo mali dio onoga što vas očekuje. Split – Marmontova ulica i Prokurative.
Posjetitelji će na jednu večer imati mogućnost postati forenzičari, ekstrahirati svoju DNA, procijeniti svoju metaboličku i plućnu dob, kreativno se izraziti izradom moodboarda, te saznati kako pomoću računala možemo rješavati probleme na koje nailazimo u stvarnom svijetu. Jednostavnim pokusima istražit ćemo osjetila, napraviti svoju lava-lampu, saznati što se krije ispod površine mora te zaviriti u mikroskopski svijet vinove loze. Očekuje vas preko 30 zanimljivih aktivnosti na otvorenom, kao i niz predavanja u Francuskoj alijansi. Tamo ćete u opuštenoj atmosferi i razgovoru sa znanstvenicima, između ostalog, saznati zašto je važno spavati, je li naša sudbina zapisana u našim genima i hoćemo li ikada pobijediti tumore.  

Rijeka – Exportdrvo
Istraživači su pripremili više od 20 znanstvenih postaja različitih tema. Tako će se posjetitelji, između ostalog, moći upoznati s važnosti vinske mušice u istraživanjima, superračunalima i inovativnim prometnim tehnologijama za pametne gradove. Imat ćete priliku izmjeriti svoj ugljikov otisak, mikroskopirati tumorske stanice i još mnogo toga. ''Čudesni svijet vode'', ''Pogled u nanosvijet'', ''Kemija boje i svjetlosti'', samo su neke od edukativnih i zanimljivih radionica koje su riječki istraživači pripremili za vas.

Pula – Stanica 50, Fakultet ekonomije i turizma i Studentski trg Sveučilišta Jurja Dobrile
Jezikoslovci, kroatisti i biolozi će pokrenuti raspravu na temu paradoksa pojma ''Čistoća'', u jezičnom i širem kontekstu. U Stanici 50 posjetitelji će moći sudjelovati u radionicama koje ukazuju na posljedice klimatskih promjena na život u moru. 

Zadar – Providurova palača
Posjetitelji će moći kušati različite vrste rimske hrane, pod mikroskopom promatrati kapljicu oceanske vode i zrnca pijeska, upoznati se s brodskim simulatorom i teleskopom promatrati Sunce i noćno nebo. Mlađi posjetitelji imat će priliku izraditi model energetski neovisne škole, otkriti što je skriveno u zemlji, te kroz igru naučiti latinske poslovice o hrani i kako prepoznati različite vrste ribe. 

Dubrovnik - Sveučilište u Dubrovniku
Posjetitelji će se moći okušati u kreativnoj radionici reciklaže papira te sa sobom ponijeti izrađenu knjižicu, a od plastičnih boca prikupljenih s dna mora izradit će se skulptura koja će ostati trajno izložena u krugu Sveučilišta. ''Kako se sok crvenog kupusa koristi kod laboratorijskih istraživanja?, Zašto su nam važni podvodni roboti?, Što se događa kad temperature mora rastu te kako porast temperature mora utječe na njegove stanovnike, kopno i ljude?'', samo su neka od pitanja kojih će se dotaknuti dubrovački istraživači. Pratite nas na jaistrazujem.hr, gdje možete pronaći cijeli program. Organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost projekta Blue-connect, punog naziva ''Reconnect science with the blue society'', koji je jedan od 48 projekata odobrenih za financiranje putem Marie Skłodowska – Curie poziva u okviru programa Horizon Europe, čime se Europska noć istraživača vratila u Hrvatsku po prvi put nakon 2019. godine.

Blue-connect okuplja partnere iz pet glavnih obalnih gradova sredozemnog dijela Hrvatske, čija istraživanja uvelike karakteriziraju prirodni, biomedicinski, ekološki, društveni i gospodarski aspekti mora.Projekt provode koordinator Sveučilište u Splitu te partneri: Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje života, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Zadru, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište u Rijeci i STEPRI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci
.Glavni cilj projekta Blue-connect je ponovno povezivanje znanosti s društvom približavanjem istraživanja i istraživača javnosti, jačanjem javnog priznanja znanosti i istraživačkog obrazovanja, te izgradnjom povjerenja i razumijevanja znanosti i njezinog utjecaja na plavo društvo u plavoj regiji. Projektom je predviđena organizacija dva izdanja Europske noći istraživača (30. rujna 2022. i 29. rujna 2023. godine), ali i cijeli niz zanimljivih aktivnosti u okviru radnog paketa „Kampanja podizanja svijesti“, koji uključuje javna predavanja, tribine i radionice namijenjene svim dobnim skupinama, i kojima se naglašava važnost istraživačkog rada te najavljuje glavna aktivnost – Europska noć istraživača.  Uz navedeno, tijekom cijele godine istraživači će u okviru radnog paketa „Istraživači u školama“ posjećivati osnovne i srednje škole kako bi učenicima približili znanstvena postignuća te probudili njihov istraživački duh i želju za ostvarenjem karijere u znanosti.

Povjerenstvo za upis objavljuje rang listu pristupnika koji su ostvarili pravo upisa u 1. godinu diplomskih sveučilišnih studija Sestrinstva, Radiološke tehnologije i Fizioterapije za akademsku godinu 2022./23.Upisi će se provoditi on-line u srijedu 28. 09. 2022. i četvrtak 29. 09. 2022. godine. Detaljne upute vezane za upis bit će dostupne na web stranici u utorak 27. 09. 2022. godine.

Nastava za studente prve godine diplomskih studija počinje 03. 10. 2022. godine s predmetom "Informacijski sustavi u zdravstvu".
Zbog novonastalih problema sa saniranjem zgrade Medicinskog fakulteta u Splitu, u kojoj se organizira održavanje nastave iz ovog predmeta koje zahtijeva veće računalne predavaonice, nastava će se iznimno za ovaj predmet održati on-line.

Raspored turnusa svih predmeta dostupan je na poveznici OVDJE.

Povjerenstvo za upis objavljuje rang listu pristupnika koji su ostvarili pravo upis na izvanredni preddiplomski sveučilišni studij Sestrinstva za akademsku godinu 2022./23., temeljem prijava pristiglih do 14. rujna 2022. godine.

Svi pristupnici ostvarili su pravo upisa.

Rang lista pristupnika i detaljne upute za upis dostupne su OVDJE.


Pristupnici koji su ostvarili pravo upisa trebaju pristupiti upisu putem on-line obrasca "On-line upisni list za upis u prvu godinu preddiplomskog studija" u srijedu 21. rujna 2022. godine.
Poveznica na obrazac http://ozs.unist.hr/online-upisi/prijave/on-line-upisni-list-za-upis-u-prvu-godinu-preddiplomskog-studija

On-line upise moguće je napraviti cijeli dan, u srijedu 21. rujna 2022. godine. Svi pristupnici koji upis reguliraju on-line, obvezni su dostaviti poštom ili osobno jednu(fotografiju).
Adresa: Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, Ruđera Boškovića 35, 21000 Split, s naznakom „za upis na izvanredni preddiplomski studij Sestrinstva“.

Upis osobnim dolaskom u Studentsku referadu (4. kat) može se napraviti u srijedu 21. rujna 2022. godine od 11:30 do 15:00 sati.

Pristupnik koji je ostvario pravo na upis, obvezan je upisati se u utvrđenom terminu, objavljenom na web stranici SOZS-a.


POZDRAVNI GOVOR I POČETAK NASTAVE
Pozdravni govor pročelnika Odjela održat će se u petak 23. rujna 2022. godine u 12:00 sati u predavaonici F-401 na 4. katu Zgrade tri fakulteta, u Sveučilišnom kampusu.

Raspored turnusa dostupan je OVDJE.

Izvanrednim studentima prve godine preddiplomskog studija Sestrinstvo nastava počinje u ponedjeljak 26. rujna 2022. godine s predmetom "Osnove upravljanja u zdravstvu" s početkom u 16:20 u amfiteatru A1.3 na prvom katu Zgrade tri fakulteta (istočni ulaz zgrade).

Obavještavaju se pristupnici Natječaja za upis u 1. godinu diplomskog studija Sestrinstva, Fizioterapije i Radiološke tehnologije o odgodi objave rang liste pristupnika koji su ostvarili pravo upisa.

Rang lista pristupnika koji su ostvarili pravo upisa u 1. godinu diplomskih studija Sestrinstva, Fizioterapije i Radiološke tehnologije u akademskoj godini 2022./23. objavit će se u srijedu 21. rujna 2022. godine nakon 13:00 sati.

Rang lista bit će objavljena pod brojem prijave pristupnika, a svi pristupnici dobit će putem e-maila obavijest o broju pod kojim je prijava zaprimljena te upute vezane za reguliranje upisa.

Objava konačnih rang lista za upis na studijske programe u jesenskom upisnom roku, temeljem rezultata Državne mature, bit će objavljena u ponedjeljak 19. rujna 2022. godine nakon 15;00 sati.

Upisi na preddiplomske studije Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija bit će u utorak 20. rujna 2022. i srijedu 21. rujna 2022. godine. Upisi će biti on-line uz obvezu dostave jedne fotografije putem pošte ili dolaskom osobno u Studentsku referadu. Svi pristupnici su također obvezni učitati fotografiju preko aplikacije https://www.postani-student.hr/.


Upute za upis dostupne su OVDJE.


Za upis na nepopunjena mjesta na svakom preddiplomskom sveučilišnom studijskom programu u jesenskom upisnom roku Državne mature, odnosno u slučajevima ispisa ili odustajanja pristupnika od upisa, pristupit će se pozivu pristupnika koji su rangirani ispod posljednjeg upisanog s rang liste Državne mature svakog pojedinačnog studija (tzv. spuštanje crte).

Hrvatski nacionalni limfedem okvir – Limfa i ja, udruga koja je nastala pri Sveučilištu u Splitu kao podružnica Međunarodnog limfedem okvira (ILF), ujedno i jedini predstavnik međunarodne udruge u našoj regiji, i Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu organizira 1. hrvatsku školu limfedema koja će se održati u Splitu 16.-17. rujna 2022. godine, na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija, Ruđera Boškovića 35 s početkom u 13h.

Udrugu i školu osnovana je nastavno na činjenicu da u Hrvatskoj trenutno ne postoji liječnička specijalnost koja se bavi ovim problemom. Edukacije zdravstvenog osoblja koje se bavi terapijom limfedema su neujednačene i nedostatne te ne postoje smjernice za terapiju limfedema što dovodi do kasnog prepoznavanja bolesti, kasnog početka liječenja, smanjenja kvalitete života te uključenosti u svakodnevne društvene i profesionalne aktivnosti osoba koje žive s limfedemom.

Održavanjem prve Hrvatske škole limfedema djelujemo na ostvarenje jednog od ciljeva Udruge Hrvatski nacionalni limfedem okvir – Limfa i ja, a to je da u suradnji sa svim dionicima koje se u Hrvatskoj na bilo koji način bave ili sami boluju od ove bolesti poboljšamo kvalitetu zdravstvene skrbi, a samim tim i kvalitetu života oboljelih od ove kronične bolesti.

Grad Split dobio je čast biti domaćin 1. hrvatske škole limfedema s međunarodnim sudjelovanjem na kojem će sudjelovati brojni međunarodni stručnjaci koji se dugi niz godina uspješno bave problemom limfedema u Engleskoj, Škotskoj, Sloveniji te u Hrvatskoj.

Na Školi će sudjelovati kolege sa Sveučilišta u Glasgowu: Margaret Sneddon – predsjednica Britanskog limfološkog društva, Yolande Borthwick – predsjednica Casley Smith Lymphoedema Education UK, Rhian Noble-Jones – predsjednica znanstvenog odbora Britanskog limfološkog društva i jedna od osnivačica  Casley Smith metode. Kolegica Tamara Košević iz Princess Grace bolnice u Londonu – voditeljica terapije limfedema te osnivačica i voditeljica dobrotvorne organizacije LIHDA, kolegica Tanja Planinšek Ručigaj voditeljica Klinike za dermatovenerologiju iz Sveučilišnog centra u Ljubljani, subspecijalist limfolog, predsjednica Udruženja za kronične rane u Sloveniji, kolegica Mirna Žulec ravnateljica Poliklinike Marija iz Zagreba koja se bavi zbrinjavanjem kroničnih rana te kolegice i kolege iz KBC Split, Cohrane Centra te Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija.

Škola je namijenjena svim zdravstvenim djelatnicima kao i pacijentima i njihovim obiteljima.

Pokrovitelji škole su udruga LIHDA i Hrvatsko društvo za fizikalnu i rehabilitaciju medicinu.

Svečanom otvorenju škole prisustvovat će: pročelnik Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu prof. Stipan Janković, predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta Mirjana Grubišić, predsjednik Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu doc. Frane Grubišić te rektor Sveučilišta u Splitu prof. Dragan Ljutić.

Veseli nas mogućnost da se kroz senzibilizaciju javnosti i promicanje svjesnosti o problemu limfedema i naš grad Split predstavi svim svojim kulturno-povijesnim i prirodnim osobitostima, a time i Republika Hrvatska, uz jačanje znanstveno–stručne suradnje u ovom dijelu Europe.Autorica teksta: predsjednica udruge Hrvatski nacionalni limfedem okvir – Limfa i ja, doc. dr. sc. Ana Poljičanin, dr. med. 

Program 1. hrvatske škole limfedema nalazi se u prilogu teksta.

Temeljem članka 13. Pravilnika za provedbu izbora predstavnika studenata u Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, Izborno povjerenstvo za provođenje postupka izbora za Studentski zbor SOZS-a podnijelo je Izvješće o utvrđivanju pravovaljanosti kandidacijske liste nositeljice Line Lerotić. Kandidacijska lista udovoljava zakonskim uvjetima kandidiranja.Na temelju Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa, u Natječajnoj godini 2021.Povjerenstvo za rangiranje kandidata donosi Odluku o rang listi kandidata za mobilnost osoblja u svrhu osposobljavanja u okviru Erasmus+ programa 


Zadnji petak u rujnu rezervirajte za Europsku noć istraživača, koja će se ove godine istodobno održati u 25 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku!

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama i predavanjima u pet najvećih hrvatskih obalnih gradova: Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku.

Istraživači će predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način, približiti svoj rad javnosti i pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život.

''Što bi bilo kad more ne bi postojalo? Koliko smo psihofizički spremni za more i život na moru? Kako (ne) ostaviti trag na planetu? Što je skriveno u zemlji? Kako virtualna stvarnost mijenja gradove? Kako ugljikom gazimo Zemlju? Hrana i zdravlje: što nam proizvođači (ne) govore? Zbog čega nam je potrebna zaštita elektroenergetskih mreža? Kako klimatske promjene utječu na morske organizme? Što su to podvodni roboti i kako rade? Koji su uzroci i posljedice grijanja Jadrana?'', samo su neke od brojnih tema koje ćemo zajedno istražiti.

Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a Split će svoje istraživače ugostiti u Marmontovoj ulici u vremenu od 17:00 – 22:00 h.

Pridružite nam se i plovimo, računajmo, dizajnirajmo, liječimo, crtajmo, reciklirajmo,…ISTRAŽUJMO zajedno!

Za one koji još ne znaju, organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost projekta Blue-connect, punog naziva ''Reconnect science with the blue society'', koji je jedan od 48 projekata odobrenih za financiranje putem Marie Skłodowska – Curie poziva u okviru programa Horizon Europe, čime se Europska noć istraživača vratila u Hrvatsku po prvi put nakon 2019. godine.

Blue-connect okuplja partnere iz pet glavnih obalnih gradova sredozemnog dijela Hrvatske, čija istraživanja uvelike karakteriziraju prirodni, biomedicinski, ekološki, društveni i gospodarski aspekti mora.

Projekt provode koordinator Sveučilište u Splitu te partneri: Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje mora, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Zadru, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište u Rijeci i STEPRI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Glavni cilj projekta Blue-connect je ponovno povezivanje znanosti s društvom približavanjem istraživanja i istraživača javnosti, jačanjem javnog priznanja znanosti i istraživačkog obrazovanja, te izgradnjom povjerenja i razumijevanja znanosti i njezinog utjecaja na plavo društvo u plavoj regiji.

Projektom je predviđena organizacija dva izdanja Europske noći istraživača (30. rujna 2022. i 29. rujna 2023. godine), ali i cijeli niz zanimljivih aktivnosti u okviru radnog paketa „Kampanja podizanja svijesti“, koji uključuje javna predavanja, tribine i radionice namijenjene svim dobnim skupinama, i kojima se naglašava važnost istraživačkog rada te najavljuje glavna aktivnost – Europska noć istraživača.  Uz navedeno, tijekom cijele godine istraživači će u okviru radnog paketa „Istraživači u školama“ posjećivati osnovne i srednje škole kako bi učenicima približili znanstvena postignuća te probudili njihov istraživački duh i želju za ostvarenjem karijere u znanosti. 

Više na https://jaistrazujem.hr/

Povodom objavljenog Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studija u okviru programa Erasmus+ u ljetnom semestru akademske godine 2022./2023. pozivamo sve studente da se pridruže online Erasmus+ info danu, koji ćemo održati putem Zoom aplikacije.

Info dan će se održati u utorak, 13. rujna u 13:00 sati.

Poveznica za pristup info danu je: https://us02web.zoom.us/j/89816814937?pwd=Z0FxNy9ZcDRRdmowY0ttcm4rV3p2QT09

Poštovani studenti,

objavljene su upute za upis u višu godinu studija u akademskoj godini 2022./23. zajedno s upisnim listovima i uputama za uplatu upisnine i školarine.

Upute su objavljene OVDJE.


Svi studenti obvezni su uplatiti trošak upisnine u iznosu od 350,00 kn.

Redoviti studenti koji ostvare manje od 55 ECTS bodova, participiraju u troškovima studija, kako slijedi:
  • ako u prethodnoj akademskoj godini ostvare manje od 30 ECTS bodova, plaćaju punu participaciju u iznosu od 10.000,00 HRK
  • ako u prethodnoj akademskoj godini ostvare od 30 do 54 ECTS boda, plaćaju razmjerni dio participacije u odnosu na punu participaciju, sukladno tablici koja se nalazi u priloženoj Odluci

Odluka Senata Sveučilišta u Splitu od 16. srpnja 2022. godine


Izvanredni studenti obvezni su platiti najmanje 50% iznosa godišnje školarine prilikom upisa.

Studenti koji u akademskoj godini 2022./23. upisuju treću godinu izvanrednog preddiplomskog studija Sestrinstva, obvezni su platiti najmanje 1/3 ukupne školarine prilikom reguliranja upisa odnosno 3.200,00 kn.


Studenti koji će pristupiti trećem i četvrtom ispitnom roku, obvezni su regulirati upis nakon proteka navedenih rokova.


Studenti koji su COVID pozitivni i zbog toga ne mogu pristupiti ispitnom roku, obvezni su popuniti formular za studente i dostaviti ga predstavniku studenata prema ustaljenom hodogramu, a na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. potrebno je dostaviti PCR nalaz.
Formular za studente i hodogram postupanja povezan s COVID-19 pandemijom dostupni su OVDJE.


Svi studenti obvezni su regulirati upis u višu godinu studija prije početka nove akademske godine.

Screenshot1PROGRAM:

PETAK, 16. 09. 2022
. Assessment of Lymphedema/Lipedema 12:00 - 13:00 Registracija sudionika 13:00 - 13:30 Uvodna riječ (Stipan Janković, Mirjana Grubišić, Ana Poljičanin) PREDAVANJA 13:30 - 13:50 The British Lymphology Society – Margaret Sneddon, Scotland 13:50 - 14:10 Establishment of Successful Diagnosis of Lymphoedema in Croatia- Ana Poljičanin, Croatia 14:10 - 14:30 Glasgow Assessment and Treatment Plan Method in Lymphedema/Lipoedema Managemnt, Yolande Borthwick, Scotland 14:30 - 14:50 Ultrasound Criteria for Lymphoedema/Lipedema Diagnosis Danijela Budimir Mršić, Croatia 14:50 - 15:10 Lymphoscintigraphy, Ana Barić, Croatia 15:10 - 15:30 Chronic Wounds and Lymphoedema, Tanja Planinšek Ručigaj, Slovenia 15:30 - 15:50 Skin Care in patients with lymphoedema/lipedema, Antonela Čarija, Hrvatska 15:50 - 16:10 Genital Lymphoedema; Rhian Noble Jones, Scotland 16:10 - 16:30 Pauza 16:30 - 16:50 Lymphoedema and Nutrition; Importnatce of weight management in lymphoedema, Ana Poljičanin, Croatia 16:50 - 17:10 Self-assessment of Lymphoedema and Quality of Life in Croatia - Ivana Klarić Kukuz, Croatia 17:10 - 17:30 LIHDA - Lymphoedema and Global Health, Tamara Košević, England 17:30 - 18:00 Okrugli stol 18:00- 19:00 DRUŽENJE S IZLAGAČIMA _________________________________________ SUBOTA 17. 09. 2022. 8:00 - 9:00 Registracija sudionika RADIONICE ZA ZDRAVSTVENE DJELATNIKE 9:00 - 9:45 1. Workshop I - Casley Smith Lymphoedema Self-Care, Yolande Borthwick, Scotland 2. Workshop II - Therapeutic Exercises and Physical Activity, Josipa Grančić, Croatia 10:00 - 10:45 3. Workshop III - Wound Care, Mirna Žulec, Ivana Grgić, Croatia 4. Workshop IV - Ankle Brachial Pressure Index - ABPI , Tanja Planinšek Ručigaj, Slovenia 10:45 - 11:30 Pauza 11:30 - 12:15 Workshop V - Application of Multilayer Limb Bandaging in Intensive Phase of Lymphoedema Ivana Klarić Kukuz, Croatia Workshop VI - Treatment and Self Care Tips for Genital Oedema, Rhian Noble Jones, Scotland 12:15 - 12:30 Pauza 12:30 - 13:15 Okrugli stol 13:15 - 14:15 Druženje s izlagačima 14:15 - 14:30 ZAVRŠNA RIJEČ 
 

Poštovani studenti,

rasporedi turnusa objavljeni su na web stranici u rubrici STUDENTI.

Rasporedi za preddiplomske studije objavljeni su OVDJE.

Redovnim studentima prve godine svih preddiplomskih studija nastava počinje u utorak 27. rujna 2022. godine, a pozdravni govor pročelnika Odjela i podjela informativnog paketa dobrodošlice studentima, održat će se u ponedjeljak 26. rujna 2022. godine. Točan termin i mjesto održavanja pozdravnog govora bit će na vrijeme objavljeni na web stranici.

Izvanrednim studentima prve godine preddiplomskog studija Sestrinstvo nastava počinje u ponedjeljak 26. rujna 2022. godine, a pozdravni govor pročelnika Odjela i podjela informativnog paketa dobrodošlice studentima, održat će se u petak 23. rujna 2022. godine u 12:00 sati u predavaonici F-401 na četvrtom katu u Zgradi tri fakulteta, Ruđera Boškovića 35, Split.


Rasporedi za diplomske studije objavljeni su OVDJE.
Studentima prve godine diplomskih studija nastava počinje 3. listopada 2022. godine.
Studentima druge godine diplomskih studija nastava počinje 17. listopada 2022. godine.


Upisi u višu godinu godinu za akademsku godinu 2022./23. odvijat će se putem on-line obrasca.

Studenti preddiplomskih i diplomskih studija koji su položili sve predmete, moći će regulirati upise u vremenu od 7. rujna do 16. rujna 2022. godine.

Studenti koji pristupaju trećem i četvrtom ispitnom roku, regulirat će upis nakon završenog ispitnog roka, najkasnije do 22. rujna 2022. godine.


Studenti preddiplomskih studija koji nisu položili 60 ECTS bodova plaćaju školarinu razmjerno položenim ECTS bodovima, prema odluci Sveučilišta u Splitu.

Odluka Sveučilišta u Splitu od 14. srpnja 2022. 
Odluka Senata Sveučilišta u Splitu od 16. srpnja 2020.
Dodatak Odluci SOZS-a o participacijama, školarinama i naknadama od 19. srpnja 2022. godine


Odlukom Senata Sveučilišta u Splitu od 14. srpnja 2022. godine, studentima Sveučilišta u Splitu odobrava se treći upis nepoloženog predmeta u akademskoj godini 2022./23.
Studenti koji upišu treći put predmet, plaćaju puni iznos participacije. Za studijske programe iz područja Biomedicine i zdravstva, to je iznos od 10.000,00 kn.

Odluka Senata Sveučilišta u Splitu od 14. srpnja 2022. godineAkademska godina 2022./23. počinje 26. rujna 2022. godine. Do tada su svi studenti obvezni regulirati upis u višu godinu studija.

Uoči početka 35. Europskog prvenstva (EP) koje suorganiziraju LEN i Hrvatski vaterpolski savez (HVS) organizirana je i sportsko medicinska znanstvena konferencija pod nazivom „International Conference on Science and Medicine in Aquatic Sports (SMAS)”. 

Konferencija će se održati od 01. do 04. rujna 2022. godine, a u samoj organizaciji sudjeluje i Sveučilišni odjel zdravstvenih studija. 

U prilogu program konferencije: