Pročelnik Odsjeka za sestrinstvo
Doc. dr. sc. Mihajlo Lojpur
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zamjenik pročelnika Odsjeka za sestrinstvo
Mario Marendić, mag. med. techn. .
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odsjek za sestrinstvo je znanstveno-nastavna ustrojbena jedinica, koja izvodi i organizira studijski program sestrinstva, znanstveni i visokostručni rad u području sestrinstva i interdisciplinarnom području znanosti te koordinira znanstveno-nastavnu i znanstvenu djelatnost nastavnika, znanstvenika  i studenata.
Odsjek za sestrinstvo organizira nastavu iz područja sestrinstva u skladu s nastavnim planovima i programima te prate njenu realizaciju, razmatra sva pitanja znanstveno-nastavnog i znanstvenog rada iz područja sestrinstva i poduzima potrebne inicijative za rješavanje problema pred nadležnim organima Odjela. Odsjek za sestrinstvo potiče i prati stručno i znanstveno usavršavanje nastavnika i suradnika Odsjeka za sestrinstvo, utvrđuje planove sudjelovanja nastavnika, znanstvenika i suradnika na kongresima, simpozijima, drugim znanstveno-stručnim skupovima te znanstvenim i stručnim usavršavanjima. Također usklađuje nastavni plan i program sestrinstva prema potrebama studija, brine o zaduženju i nastavnom opterećenju nastavnika te o kvaliteti provedene nastave, prati uspješnost studiranja, opterećenost studenata nastavnim obavezama i vrednovanje opterećenja studenata nastavnim obavezama. Utvrđuju plan predavanja i izvedbene nastavne programe u okviru svoga djelokruga te razmatra druga pitanja iz djelokruga svojeg rada i odlučuju o njima.
Odsjek za sestrinstvo čine nastavnici znanstvenici, suradnici i studenti koji djeluju u provedbi plana i programa studija sestrinstva. Odsjekom predsjeda pročelnik Odsjeka za sestrinstvo te se također bira i njegov zamjenik. Odsjek za sestrinstvo odluke donosi putem vijeća koja saziva pročelnik i to većinskim mišljenjem na glasovanju članova vijeća.

Katedra za sestrinstvo
Laboratorij za sestrinstvo