Uvjeti upisa na sveučilišni prijediplomski studij Sestrinstva u izvanrednom statusu

Za upis na sveučilišni prijediplomski studij Sestrinstvo za studente u izvanrednom statusu vrijede isti uvjeti kao i za studente u redovitom statusu.

Prijave se podnose putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava za visoka učilišta (NISpVu) odnosno mrežne stranice www.postani-student.hr.

Temeljem Zakona o priznavanju i vrednovanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija („Narodne novine“, broj 69/2022), za potrebe nastavka obrazovanja na prijediplomskoj razini, završne svjedodžbe kandidata koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske moraju proći postupak priznavanja inozemne obrazovne kvalifikacije. Postupak priznavanja inozemnih obrazovnih kvalifikacija o završenom srednjem obrazovanju u svrhu upisa na prijediplomski studij agencija nadležna za znanost i visoko obrazovanje provodi u okviru središnjeg prijavnog postupka.

Osobe koje su srednjoškolsko obrazovanje
završile 
PRIJE 2010. godine
Osobe koje su srednjoškolsko obrazovanje
završile 
NAKON 2010. godine

Uvjeti upisa 

Uvjeti upisa


Odlukom Stručnog vijeća Odjela od 19. svibnja 2021. godine, sveučilišni prijediplomski studij Sestrinstvo za studente u izvanrednom statusu se izvodi u trajanju od četiri (4) akademske godine.