nema rezultata...
Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu i ove godine od 21. do 27. listopada obilježava Tjedan otvorenog pristupa nizom događanja kojima nastoji istaknuti svoju predanost načelima otvorenosti, ali i važnost otvorenog pristupa za zajednicu, potaknuti razvoj infrastruktura za otvorenu znanost te korištenje resursa u otvorenom pristupu.

Za sve zainteresirane članove akademske i znanstvene zajednice organizirali smo 25. listopada događanje Razgovori u Srcu: Sustav za kolaboracijski rad s programskim kodom za znanost i visoko obrazovanje kojim nastojimo u otvorenom dijalogu ispitati potrebe zajednice za ovakvim sustavom, budući je Srce prepoznalo potrebe te odlučilo ponuditi sveobuhvatan sustav za kolaboracijski rad temeljen na GitLabu koji zadovoljava specifičnosti hrvatskog akademskog okruženja.

Za urednike znanstvenih i stručnih časopisa pripremili smo 22. listopada radionice Izrada DOCX predložaka za konverziju u JATS XML i Kreiranje JATS XML-a iz DOCX dokumenata na Hrčku.  24. listopada očekuje vas webinar "Refining Croatian journals for a Diamond Open Access future" kojim će se predstaviti središnji registar dijamantnih znanstvenih i stručnih časopisa Diamond Discovery Hub s ciljem jačanja promocije objavljivanja u dijamantnom otvorenom pristupu.

Više informacija o događanjima Srca u okviru Tjedna otvorenog pristupa 2024, kao i prijava za sudjelovanje, nalazi se na poveznici.