nema rezultata...
Naša nastavnica doc. dr. sc. Merica Carev organizirala je i vodila webinar “Bioinformatics For Fighting Infectious Diseases” u suradnji s jednim od najboljih europskih sveučilišta DTU (Tehnical University of Denmark), a predavač je bila docentica Leekitcharoenphon koja je ekspert za bioinformatiku i dio je studijske grupe za genomičku epidemiologiju na DTU koju predvodi Prof. Frank Mueller Aaerestrup. Upravo ta studijska grupa surađuje, tj. radi analize za ECDC; WHO, FAO i ostale krovne ustanove i organizacije, a također pomaže i nama u analizi jedne salmonelozne epidemije. Bioinformatika je nova dijagnostička grana u mikrobiologiji, infektologiji, patologiji i srodnim disciplinama koja omogućava analizu i usporedbu genomskih sekvenci mikroorganizama i drugih uzoraka. 


Webinar “Bioinformatics For Fighting Infectious Diseases” 


Passcode: 9#dWi3n5

https://escmid-org.zoom.us/rec/share/rNqdy-q2sHRcHpptqpVhvoBnC7TgPpg3oTGceM47Y1jLWL9xcrvgrNmbLIh9L2rG._jRkK8-3JxNBtL7E

Webinar je pratilo 1 200 polaznika diljem svijeta. Besplatno je dostupan tri mjeseca putem gore navedene poveznice i lozinke.

Cilj webinara kojima je pristup besplatan je približiti najnovije spoznaje i rezultate istraživanja o infekcijama koje se prenose hranom i vodom.

Webinare organizira i održava svaki drugi mjesec Europska studijska grupa za infekcije koje se prenose hranom i vodom  (European Food-and-Waterborne Infections Study Group - EFWISG) Europskog društva za kliničku mikrobiologiju i infektologiju (European Society for Clinical Microbiology and Infectious Diseases - ESCMID) (ukratko ESCMID - EFWISG) koje okuplja vodeće svjetske mikrobiologe i infektologe. Članstvo naše studijske grupe je rašireno globalno, djeluju u 32 zemlje na pet kontinenata, a doc. dr. sc. Merica Carev je izabrana za potpredsjednicu.