nema rezultata...
Srce u okviru projekta National Competence Centers in Framework of EuroHPC Phase 2 (EuroCC2) u siječnju održava tri online radionice koje su namijenjene svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

• izradi istraživačkog rada,

• izradi završnog rada ili disertacije ili

• provođenju praktične nastave.



Sve radionice su besplatne za sve polaznike, a namijenjene su svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje. Preduvjet za sudjelovanje je posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

1. Radionica "Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić"
se održava 15. siječnja 2024. od 10 do 15 sati, putem videokonferencijskog sustava. Predviđeno trajanje radionice je 5 sati, a broj sudionika je ograničen na 20. U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu "Supek" i resursu za napredno računanje u oblaku "Vrančić". 
Radionicu vodi Kristijan Mrkalj iz Sektora za napredno računanje u Srcu. Za one korisnike koji nisu upoznati s radom u operacijskom sustavu Linux ili su s njime upoznati u manjoj mjeri, na raspolaganju je kratki online tečaj pod nazivom Linux za korisnike usluge Napredno računanje. Tečaj nije obavezan, a namijenjen je samostalnom učenju i polaznici mogu započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji im odgovara.

Za više informacija i prijavu na radionicu "Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić" posjetite: https://www.srce.unizg.hr/edu/zivotni-ciklus-istrazivanja/R810


2. Radionica "Korištenje kontejnera na resursima za napredno računanje" se održava 17. siječnja 2024. od 10 do 13 sati. Radionica je namijenjena posebno onim korisnicima koji se bave ili imaju interes za korištenjem specifičnih okolina za Python, R i slične aplikacije. Predviđeno trajanje radionice je 3 sata, a broj sudionika je ograničen na 20. U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s kontejnerima, njihovom izgradnjom i korištenjem na superračunalu "Supek". Radionicu vodi Ivan Mitrović iz Sektora za napredno računanje u Srcu. Preduvjet za sudjelovanje, uz posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, je prethodno pohađanje radionice "Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić". Polaznici koji su već korisnici usluge Napredno računanje nisu obavezni pohađati radionicu "Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić".

Za više informacija i prijavu na radionicu "Korištenje kontejnera na resursima za napredno računanje" posjetite: https://www.srce.unizg.hr/edu/zivotni-ciklus-istrazivanja/R820



3. Radionica "Uvod u korištenje platforme Galaxy" se održava 19. siječnja 2024. od 10 do 14 sati, putem videokonferencijskog sustava. Radionica je namijenjena posebno onima koji koriste ili planiraju koristiti bioinformatičke alate za koje platforma Galaxy omogućava rad u grafičkom sučelju u web pregledniku. Predviđeno trajanje radionice je 4 sata, a broj sudionika je ograničen na 20. U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s platformom Galaxy, kako pristupiti, snalaženju u okolini Galaxya, korištenjem alata i upravljanjem podacima. Radionicu vodi Marko Hrženjak iz Sektora za napredno računanje u Srcu.

Za više informacija i prijavu na radionicu "Uvod u korištenje platforme Galaxy" posjetite: https://www.srce.unizg.hr/edu/zivotni-ciklus-istrazivanja/R850