nema rezultata...
U sklopu Erasmus+ programa nastavnice Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu posjetile su Studij sestrinstva Sveučilišta u Glasgowu (Škotska) te su tom prilikom sudjelovale na edukaciji terapije limfedema po  Casley - Smith metodi.

Prilikom tečaja, pored doc. dr. sc. Ane Poljičanin, dr. med. sa Katedre za fizioterapiju, naše nastavnice su predstavile prikaze slučaja sa sljedećim temama:
  1. Unapređenje edukacije u svrhu unaprjeđenja terapije primarnog limfedema – Ivana Klarić-Kukuz, mag. physioth., Katedra za fizioterapiju, asistent
  2. Zbrinjavanje kronične rane u sklopu palijativne zdravstvene skrbi - prikaz slučaja- Gabrijela Tenžera, mag. med. techn., Katedra za sestrinstvo, naslovni predavač
  3. Zbrinjavanje postoperativnih ožiljaka i aksilarnog mrežnog sindroma kod osoba liječenih od karcinoma dojke- Josipa Grančić, mag. physioth., Katedra za fizioterapiju, vanjski suradnik.

Također su imale priliku predstaviti Sveučilišni odjel zdravstvenih studija, Sveučilište u Splitu, kao i mogućnosti za daljnju suradnju vodstvu studija, voditeljicama tečaja, sudionicima tečaja i predsjednici Britanskog limfološkog društva.
Tijekom svog izlaganja, doc. dr. sc. Ana Poljičanin naglasila je i mogućnost zajedničke suradnje na 10 projekata iz područja dijagnostike i terapije limfedema koji se trenutno provode ili su u planiranju pri Katedri za fizioterapiju. 

Glasgow-03Glasgow-01Glasgow-02