nema rezultata...

DSC5157
DSC4919
DSC4967
DSC4940
DSC4873
DSC5055
DSC7187
DSC5087
DSC5152
DSC5143
DSC5140
DSC4861


Svečana promocija sveučilišnih prvostupnika i prvostupnica te sveučilišnih magistri i magistara Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija održana je u petak, 12. svibnja, kao središnji događaj proslave Dana Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu.

Promoviran je ukupno 121 student:
Sveučilišni prijediplomski studij Sestrinstva  34
Sveučilišni prijediplomski studij Primaljstva  12
Sveučilišni prijediplomski studij Fizioterapije  11
Sveučilišni prijediplomski studij Radiološke tehnologije  14
Sveučilišni prijediplomski studij Medicinsko laboratorijske dijagnostike  16
Sveučilišni diplomski studij Sestrinstva  15
Sveučilišni diplomski studij Fizioterapije   1
Sveučilišni diplomski studij Radiološke tehnologije  18

Diplomantima je u ime Sveučilišta, rektora prof. dr. sc. Dragana Ljutića i svoje osobno, čestitala prorektorica za pravna pitanja prof. dr. sc. Bosiljka Britvić Vetma, pohvalivši i Odjel, koji od svog osnutka pruža veliki obol rastu i razvoju Sveučilišta.

- Danas se obilježava Međunarodni dan sestrinstva, i upravo zato smo odabrali ovaj datum za Dan našeg Odjela. Stoga nema prikladnijeg dana od ovog na kojem bismo uručili diplome – kazao je pročelnik Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija prof. dr. sc. Stipan Janković. Ustvrdio je kako su upravo kadrovi koji se obrazuju na Odjelu stup zdravstva, jer njihova uloga je važnija nego se na prvi pogled čini.

-  U svom radu budite skromni i ponizni, imajte empatije, ne dopustite si ni oholost ni uzdizanje. Budite dostupni pacijentima. Vještine, znanja i kompetencije koje ste stekli obrazovanjem i dalje usavršavajte, učite i dalje, nadograđujte ih – poručio je promoventima pročelnik Janković, pozvavši ih da nastave svoje obrazovanje, kako na diplomskoj, tako i na poslijediplomskoj razini. Naime, pročelnik je od sljedeće godine najavio i pokretanje poslijediplomskog studija.

Uz pročelnika Jankovića promotori na ovoj svečanosti su bili i pomoćnik pročelnika Odjela za nastavu dr. sc. Mario Marendić, pomoćnica pročelnika Odjela za znanost i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman i pomoćnik pročelnika Odjela za poslovanje i nastavne baze prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj.

U ime studenata sveučilišnih prijediplomskih studija, diplomantima i promotorima se obratila Antonela Matijaš Hrgović, prvostupnica medicinsko laboratorijske dijagnostike.
U ime studenata sveučilišnih diplomskih studija, diplomantima i promotorima se obratio Stjepan Džaja, magistar sestrinstva.