Antigensko testiranje za studente SOZS-a

Za studente SOZS-a od 4. listopada 2021. kontinuirano se provodi dva puta tjedno besplatno antigensko testiranje za studente koji imaju kliničke vježbe.

Od početka travnja 2022. godine, zbog smanjenog interesa za provođenje brzog antigenskog testiranja, odlučeno je da će se isto i dalje provoditi uz prethodnu prijavu zainteresiranih studenata.
Testiranje će se održavati kao i do sada ponedjeljkom i četvrtkom od 6:45 do 7:00 sati u predavaonici F-401
Za pristup testiranju obvezna je prijava studenata putem on-line upitnika.

Ukoliko ne bude prijavljenih studenata putem ovog upitnika, taj dan (termin) testiranje se neće provoditi.

Rok za prijave za antigensko testiranje:
- svaki petak do 12:00 sati za testiranje koje će biti ponedjeljkom
- svaka srijeda do 12:00 sati za testiranje koje će biti četvrtkom


Od subote 9. travnja 2022. godine prestala je obveza studentima na brzo antigensko testiranje kao uvjet za sudjelovanje na kliničkim vježbama.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 7. travnja 2022. godine Odluku o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera obveznog testiranja na virus SARS-Co-V2 i obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 u djelatnosti zdravstva

Hrvatski zavod za javno zdravstvo na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske donio je 8. travnja 2022. godine Preporuke za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja, uključujući učeničke i studentske domove, kojom se ukidaju sve mjere i preporuke vezane za navedene ustanove.

U skladu s navedenim, SOZS prestaje s provođenjem organiziranog besplatnog antigenskog testiranja za studente  s tim da je u zdravstvenom sustavu i dalje obvezno korištenje medicinskih maski ili maski za lice.