Vrednovanje cjelokupne razine studija

Sveučilište u Splitu u sklopu svojih aktivnosti vezanih za osiguravanje kvalitete provodi i studentsko vrednovanje cjelokupne razine studija.

Cilj postupka je utvrditi zadovoljstvo i stavove studenata o cjelokupnom studiju (općim uvjetima studiranja, administrativnim i stručnim službama, sadržaju i organizaciji studijskog programa, provedbi nastave i postupcima procjene znanja, odnosu nastavnika prema studentu, institucionalnoj potpori studiranju, odnosima između studenata te ostalim aspektima studiranja) kako bi se ukazalo na mogućnosti poboljšanja kvalitete cjelokupnog studija.

Anketa se provodi elektroničkim putem u obliku upitnika kojega je potrebno ispuniti, nakon obrane završnog/diplomskog rada. Djelatnici Studentske referade, prilikom preuzimanja potvrde o završetku studija, dodjeljuju studentu i šifru s kojom pristupa ispunjavanju ankete. Na papiriću sa šifrom nalazi se i web adresa na kojoj se pristupa ispunjavanju ankete kao i QR kod za lakši pristup putem mobitela.

Anketa se može ispuniti putem web-a ili mobitela i od kuće ili bilo koje druge lokacije. Anketa je dobrovoljna.

Postupak se provodi na način da studenti pristupaju bazi podataka u Evasys-u, putem web preglednika Internet Explorera ili Mozilla Firefoxa ili putem mobilnog uređaja na sljedećem linku: http://evasys.unist.hr/evasys/online/. Potrebno je upisati zaporku koja je prethodno dobivena od anketara (službenika referade) i početi ispunjavati anketu. Na kraju ispunjene ankete potrebno je kliknuti Submit, nakon čega U redu.