nema rezultata...
🌍🌱 Međunarodni stručni skup „Ugljični otisak hrane“ 🌱🌍


Koliki je ugljični otisak prosječnog dalmatinskog ručka?

Koji model prehrane je najoptimalniji za ljude i okoliš?

Kako izračunati ugljični otisak hrane?

Mogu li uzgajivači maslina trgovati ugljičnim kreditima ili kompenzacijama ugljika?

Koliko more (plava hrana) doprinosi smanjenju ugljičnog otiska?


Odgovore na ova i brojna druga pitanja potražite na međunarodnom stručnom skupu pod nazivom „Ugljični otisak hrane“, koji će se održati:

🗓 Petak, 13. prosinca 2024.

🕛 12:00 sati

📍 Mediteranski institut za istraživanje života, Šetalište Ivana Meštrovića 45, Split (Pristup omogućen privremenom regulacijom oko Marjana, autobus br. 18)



Program događanja
12:10 – 12:25
🔹 Prezentacija: Globalni utjecaj namirnica životinjskog podrijetla na klimatske promjene
👩‍🏫 Dr. Harriet Bartlett, Sveučilište u Oxfordu (Zoom)


12:25 – 12:40
🔹 Izlaganje: Utjecaj mediteranskog načina prehrane na ljudsko zdravlje
👩‍🏫 Izv. prof. dr. sc. Ivana Kolčić, Medicinski fakultet Split 

12:40 – 12:55
🔹 Izlaganje: Poljoprivreda, CO2 i održiva proizvodnja hrane u Dalmaciji
👨‍🏫 Prof. dr. sc. Frane Strikić, Mediteranska poljoprivreda, Sveučilište u Splitu

12:55 – 13:10
🔹 Izlaganje: Očuvanje i zaštita dalmatinskog načina prehrane kao kulturne baštine
👩‍🏫 Mirna Bojić, Ministarstvo kulture i medija 

13:10 – 13:20
🔹 Izlaganje: Što kreatori politika poduzimaju na temu prehrane optimalne za čovjeka i okoliš?
👨‍🏫 Stipe Čogelja, zamjenik župana


👉 Pozivamo sve zainteresirane na raspravu o održivosti i zaštiti naše prehrambene kulture u kontekstu klimatskih izazova!