nema rezultata...
STEM Games međunarodno je natjecanje studenata STEM područja, a od prvih Gamesa održanih 2018. , godišnje okuplja oko 1500 europskih studenata koji se natječu u znanju, sportu i eSportu. Ovogodišnje natjecanje održat će se u Umagu od 12. do 17. svibnja 2024. godine.

Studenti će imati priliku razmišljati izvan okvira i rješavati problematiku zadataka koji se stavljaju pred njih i pokazati svoje znanje, te svoje sportsko i gamersko umijeće, ovisno o Areni u kojoj se natječu.

Ono što ovo natjecanje čini drugačijim od ostalih studentskih natjecanja u znanju je to što je studentima pružena potpuna sloboda pri rješavanju zadataka i korištenju resursa za savladavanje istih. Također, zadaci koji se pojavljuju na Gamesima opisuju probleme iz stvarnog svijeta, te “tjeraju” studente da osim svog znanja testiraju i svoju snalažljivost.

STEM Games je postao središnji događaj na kojem se studenti svake godine suočavaju s izazovnim problemima i stječu iskustva koja će pamtiti cijeli život. Iako je događaj usmjeren na studente STEM područja, organizacijski tim čini stotinjak studenata koji dolaze iz širokog spektra područja i institucija. 

Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama STEM GAMES https://stemgames.hr


STEMGAMES