nema rezultata...
U sklopu provedbe preventivnog projekta „SafetyNet - Bitka za sigurnost“ Policijske uprave Splitsko-dalmatinske i u suradnji sa Sveučilišnim odjelom za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu, u  četvrtak 14. ožujka 2023. godine za djelatnike i studente SOZS-a održano je savjetovanje i panel rasprava o kibernetičkoj sigurnosti. 

Predavanja su održali Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije te izv. prof. dr. sc. Marijana Bartulović zamjenica pročelnika Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti.

U svom izlaganju, predavači su se posebno osvrnuli na aplikaciju, nastalu uz pomoć znanja mladih ljudi iz Udruge DUMP sa splitskog FESB-a, koja uz kviz znanja za djecu i mlade sadrži veliki broj savjeta i kutak za roditelje.   

Kibernetička sigurnost i računalne prijevare, modusi i način zaštite svakako je tema koja ne poznaje granice jer iz dosadašnjih iskustava jasno je kako nema razlike među prevarenim osobama kada se govori o životnoj dobi ili stupnju obrazovanja. Sve više vremena provodimo na Internetu, služimo se njime za obavljanje svakodnevnih poslova kao što su kupnja, plaćanje računa…

Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta. Policijska uprava splitsko-dalmatinska preventivni projekt provodi zajedno s partnerima Odborom za sigurnost splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju, te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba. 


20240314120514 SafetyNet-01 SafetyNet-02