nema rezultata...
Nastavnice Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija izv. prof. dr. sc. Vesna Antičević i doc. dr. sc. Ana Ćurković imale su 28. veljače 2024.  gostovanje u emisiji "Zdrav život" na radijskoj postaji Radio Sunce.

Tema emisije bila je promocija priručnika za vježbe iz komunikacijskih vještina u zdravstvu "Moć komunikacije u zdravstvu" urednice izv. prof. dr. sc. Vesne Antičević.

U priručniku se govori o sljedećim pitanjima: Koliko je važan oblik komunikacije kada se prikupljaju informacije od pacijenta? Koliko je važno aktivno slušanje pacijenta i što to podrazumijeva? Koliko je važna empatija i može li se naučiti biti empatičan? Što je terapijska komunikacija s pacijentima i koliko je povezana s empatijom? Koliko je važna terapijska komunikacija za medicinsko osoblje, a koliko za pacijenta? Koje su smjernice za komunikaciju s bolesnom djecom ovisno o dobnim skupinama? Što je važno imati na umu u komunikaciji s pacijentima starije životne dobi? 

Naše nastavnice su na kraju najavile tečaj Psihološki i duhovni izazovi u radu s palijativnim bolesnicima koji će se održati 16. ožujka 2024. godine u Splitu, u predavaonici F401 (četvrti kat) u vremenu od 09:00 do 14:00 sati u Zgradi tri fakulteta.

Moc-komunikacije-u-zdravstvu

Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu ima potpisan ugovor o suradnji s radijskom postajom Radio Sunce, u cilju osiguravanja dostupnosti informacija sveukupnoj javnosti o važnim aspektima znanstvenih i stručnih aktivnosti SOZS-a, temeljem kojeg zaposlenici, studenti, vanjski suradnici te alumni članovi SOZS-a sudjeluju u radijskim emisijama i promiču aktivnosti Odjela.