nema rezultata...
Humanitarna modna revija „Slavimo život“ održat će se 13. prosinca s početkom u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji (R. Boškovića 31) u okviru humanitarne akcije „Darujmo svjetlost“ za udrugu Sanus. Na taj način Sveučilište u Splitu kroz umjetnost i modu, uz podršku sudjelovanjem, želi skrenuti pozornost na važnost suradnje u zajednici. Naime, ova humanitarna akcija je pokrenuta s Gradskim kotarom Split 3, Turističko ugostiteljskom školom Split te lokalnom zajednicom.

Na modnoj reviji predstavit će se kreacije dizajnera i novinara Šime Kovačevića, a nosit će ih članice Udruge Caspera - Udruga žena liječenih i oboljelih od karcinoma, članice Udruge za palijativnu skrb Split, članovi Udruge Sanus, osobe iz javnog, sportskog i kulturnog života grada Splita: Isabela MartinovićMarina FernadezŽana Marendić BučevićMarinko BiškićIvan TemšićMirta Šurjak te studenti/ce splitskog Sveučilišta. 

U glazbenom programu sudjeluje kvartet oboistica Osnovne škole Lovro pl. Matačić, Omiš u sastavu profesorica Ana MandićTonka LelasLucia GrlanovićAriana Mallak; klapa Partenca, glazbenik i profesor gitare Neno Munitić te DJ Karlo Dotur. Moderator programa je student Vjeko Krtolačić.

U sklopu programa u Sveučilišnoj galeriji uključivanjem studenata/ica u modnu reviju „Slavimo život“ želja je potaknuti ih na osjećaj odgovornosti prema vlastitom zdravlju te skrenuti pozornost na važnost redovitih pregleda kod mladih ljudi zbog prevencije bolesti.

Također, Sveučilište u Splitu je u suradnji sa dizajnerom Šimom Kovačevićem i fotografom Feđom Klarićem, čija je izložba postavljena u Sveučilišnoj Galeriji, osmislilo torbu Slavimo život. Torba će se moći dobiti kupnjom lutrije u sklopu bogatog programa humanitarne akcije “Darujmo svjetlost”, koja će se održavati na trgu ispred Prime 3 isti dan. Uz Sveučilište u Splitu u humanitarnoj akciji sudjeluje i sveučilišni Radio Kampus.