nema rezultata...
U sklopu programa obilježavanja Dana Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, u srijedu 10. svibnja 2023. godine, u Sveučilišnoj galeriji Sveučilišta u Splitu, održana je promocija novih i reprint nastavnih i znanstvenih materijala SOZS-a te rad studentske udruge EMSA.
Prof. dr. sc. Stipan Janković, pročelnik Odjela i njegovi suradnici promovirali su sljedeće naslove:
  1. Interna medicina za zdravstvene studije - autori doc. dr. sc. Višnja Kokić Maleš, doc. dr. sc. Željko Šundov i suradnici
  2. Otorinolaringologija za zdravstvene studije – autor doc. dr. sc. Draško Cikojević
  3. Osnove managementa u zdravstvu - doc. dr. sc. Ana Juras/prof. dr. sc. Dejan Kružić
  4. Funcionalna anatomija lokomotornog sustava za fizioterapeute - autori doc. dr. sc. Ivanka Marinović, doc. dr. sc. Jure Aljinović, doc. dr. sc. Ana Poljičanin
  5. Temelji radiografije skeleta – autori doc. dr. sc. Maja Marinović Guić i suradnici
  6. Dentalna radiografija i radiologija – autor: prof. dr. sc. Stipan Janković
  7. Seminari iz kliničke radiologije – autor prof. dr. sc. Stipan Janković
  8. Osnove kliničke radiologije – autor Damir Miletić i suradnici
  9. Odbrana poglavlja iz hitne medicine - autori: prof. dr. sc. Stipan Janković, Stojan Polić, Ante Petričević i Antun Bačić.

Riječ je o naslovima koji će pomoći studentima u stjecanju njihovih znanja i vještima, ali će isto tako biti od iznimne koristi i svim ostalim djelatnicima srodnih struka.

DSC6942 DSC6968 DSC6971

DSC6975 DSC6998 DSC6939

Osim promocije udžbenika i knjiga, novi vizualni identitet predstavio je izv. prof. art Igor Čaljkušić s Umjetničke akademije u Splitu, Odsjeka vizualnih komunikacija. Autor novog znaka i logotipa je Dean Zobenica, student I. godine diplomskog studija, čiji rad je odabran kao najbolji na radionici studenata Odsjeka, koji su prijedloge izrađivali uz mentorstvo izv. prof. art. I. Čaljkušića, izv. prof. art. Maris Cilić, Ane Bodrožić i Daše Mamule. 

Predstavljen je i novi broj Hrvatskog časopisa zdrastvenih znanosti o kojem je govorio prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj, pomoćnik pročelnika Odjela za poslovanje i nastavne baze, dok su studenti Martina Nevistić i Ivan Bućan publiku upoznali s radom i ciljevima studentske udruge  EMSA Split.