nema rezultata...
Imate pitanja o patentima, žigovima i izvorima financiranja? Koliko je zapravo etično korištenje ChatGPT-ja? Nove Inovacije i kava? 

U travnju 2023. očekuje nas Svjetski dan intelektualnog vlasništva, a povodom toga, Sveučilište u Splitu cijeli je mjesec posvetilo nizu besplatnih predavanja i radionica na teme inovacija i zaštite intelektualnog vlasništva namijenjenih malim poduzetnicima, istraživačima, ali i studentima! Na ovim događanjima možete dobiti sve odgovore.


EEN-2023-01
Zabilježite datume: 

- 14. travnja 2023. (online, u 10 sati) - Horizon IP Scan: Kako do besplatnog savjetovanja za bolje upravljanje intelektualnim vlasništvom?

Tijekom radionice, Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije i dugogodišnji IP Helpdesk ambasador, naučit će vas kako strateški upravljati i koristiti intelektualno vlasništvo putem Horizon IP Scan programa potpore. Najbolji dio? Ova usluga podrške potpuno je besplatna!


21. travnja 2023. (MEFST, učionica B101, u 13 sati) - Valorizacija znanja: Razumijevanje procesa i mogućnosti financiranja

O osnovama procesa valorizacije znanja, od identificiranja vrijednog znanja do komercijalizacije i zaštite intelektualnog vlasništva i tome kako odabrati pravi oblik zaštite ne postoji bolji predavač od Mladena Vukmira, svjetskog stručnjaka za intelektualno vlasništvo i predsjednika ECTA-e. Za dio predavanja o mogućnostima financiranja pobrinut će se Ivana Vuka, voditeljica Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta.


- 26. travnja 2023. (PICS@FESB, u 14 sati) - Inovacije i kava: Uspješne priče o inovacijama i kreativnosti iz ženske perspektive

Kako bolje pokriti ovogodišnju temu ‘Women and IP: Accelerating Innovation and Creativity’ nego ‘uz kavu’ i priče dvije uspješne splitske poduzetnice. U goste na prvo ovogodišnje Inovacije i kava događanje dolaze Ivana Maršić iz tvrtke Myrio i Marija Stupalo iz tvrtke Salona Var.

- 28. travnja 2023. (PMF, amfiteatar A1-1, u 13 sati - Pametno korištenje umjetne inteligencije i Chat GPT-a: izazovi i mogućnosti

U posljednje vrijeme umjetna inteligencija i Chat GPT zameli su svijet rekordnom brzinom. U sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, Kristjan Zemljič, slovenski stručnjak, podijelit će svoja iskustva o inovativnom korištenju umjetne inteligencije, dok će o etičkim i pravnim aspektima pričati Ivana Vuka, voditeljica Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta, zajedno objašnjavajući kako se prilagoditi brzom razvoju ove tehnologije i zaštititi vlastita intelektualna prava. Na radionici će se pridružiti i profesor Saša Mladenović i Goran Zaharija s PMF-a. 

Sve radionice su besplatne, a za sudjelovanje se potrebno kratko registrirati putem poveznice – https://linktr.ee/unist.utt

Vidimo se!

EEN-2023