nema rezultata...
AIESEC Split i ESN Split će sljedeći ponedjeljak (16. 5.) u 19 sati na Kampusu u Caffe baru Tinel na adresi Cvite Fiskovića 3 održati edukacijski kviz za studente na kojem je sudjelovanje besplatno.
Kviz će se sastojati od 4 tematske cjeline: o organizacijama AIESEC i ESN, o razmjenama (ERASMUS, volonterske prakse i stručne prakse), o Sveučilištu u Splitu i zadnji dio o studentima tj. samom studiranju. Cilj ovog edukacijskog kviza je predstaviti ove dvije organizacije kojima su razmjene u samoj srži djelovanja, informirati studente o razmjenama, istaknuti kroz kviz neke važne informacije vezano za samo sveučilište, a koje su od značaja samim studentima te ono posljednje informirati studente o nekim osnovnim podacima vezanima za studiranje, izvannastavnim aktivnostima, njihovim pravima/obvezama i slično.

Tim povodom razgovarali smo s predsjednikom AIESEC-a Split Franom Beškerom i predsjednikom ESN-a Split Renatom Šikićem.

Frane Bešker je povodom organiziranja ovog događaja rekao kako ga veseli suradnja s partnerskom organizacijom ESN Split i kako smatra da će zajedničkom suradnjom u sinergiji postići još veće i bolje rezultate u budućnosti. Istaknuo je da ,,iako su se godinama ove dvije organizacije gledale kao direktni konkurenti, dobro je da su trenutna vodstva ove dvije organizacije svjesni šire slike i naše uloge koje imamo pri samom sveučilištu i u našoj lokalnoj sredini''. Smatra da se zajedničkim radom uvijek može postići bolje za mlade i zajednicu u kojoj žive te ističe kako je ključ u zajedničkoj suradnji i timskom radu te da krajnji cilj njihovog djelovanja mora biti samo jedan, a to je bolje stanje od onoga što su pri preuzimanju mandata zatekli. Ističe kako su AIESEC Split i ESN Split aktivni članovi Inicijative "Split grad za mlade" koja je usmjerena na podizanje kvalitete života mladih u Splitu. Za kraj razgovora pozvao je sve mlade ljude da se inicijativi priključe i sudjeluju u raspravama koje su važne za mlade. Podsjeća da se rasprave održavaju svakog mjeseca u Klubu Zona.

Renato Šikić istaknuo je kako je jako zadovoljan trenutnom suradnjom između ovih dviju udruga te se nada da će i sljedeće generacije nastaviti ono što su Frane i on započeli. Smatra kako ove dvije organizacije mogu puno toga napraviti zajedno i doprinijeti poboljšanju života mladih u Splitu i šire. Za kraj razgovora pozvao je sve studente i mlade da dođu na ovaj događaj kako bi se kroz druženje i zabavu informirali o ERASMUS-u i razmjenama putem AIESEC-a.