nema rezultata...
Dana 18. travnja, 2024. godine, Sveučilište u Mariboru, Fakultet  za Zdravstvene znanosti održao je doktorsku konferenciju pod nazivom "Doctoral Educations in Advancing Science and Art of Nursing for the Health System, Society and Patients Needs“. Na konferenciji su sudjelovale naše asistentice Silvija Vladislavić, mag. med. techn. i Ivana Klarić Kukuz, mag. physioth.  
Posebno su zapažena bila predavanja prof. Hugha McKenna, PhD, s Ulster Sveučilišta iz Velike Britanije, koji je publicirao preko 250 publikacija, uključujući i 17 knjiga te je ujedno i jedan od prvih osnivača doktorskog studija za Sestrinstvo u ovom dijelu Europe. Također bismo istakli i predavanje prof. Rogera Watsona koji je viši predavač na Fakultetu St. Francis Sveučilištu u Hong Kongu. Budući je navedeni profesor ujedno i glavni urednik časopisa „Nurses Educations in Practice“, prezentirao nam je svoja iskustva, problematiku i metodologije u istraživanju.
Ovaj Doktorski simpozij sestrinstva postavio je temelje za buduću međunarodnu suradnju u svrhu razvoja znanosti u sestrinstvu, kako bi išla u korak s dinamičnim potrebama globalnog zdravstvenog sustava.