nema rezultata...
Prijave za upis u prvu godinu svih sveučilišnih prijediplomskih studija za studente u redovitom i izvanrednom statusu, na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu (u nastavku: SOZS), obavljaju se isključivo putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU). Informacije vezane za način i rokove prijave, vrednovanja ocjena iz srednje škole, predmeta koji čine dio državne mature, uvjete upisa i kreiranje rang lista za upis putem Središnjeg prijavnog ureda (SPU) mogu se pronaći na stranici www.postani-student.hr.

  • Pristupnici koji su završili srednjoškolsko obrazovanje prije 2010. godine u trajanju od najmanje četiri godine u Republici Hrvatskoj te osobe koje su završile odgovarajuće obrazovanje u ukupnom trajanju od 12 godina u inozemstvu, nemaju obvezu polaganja ispita državne mature već su obvezni polagati razredbeni ispit koji provodi SOZS, u skladu s definiranim uvjetima upisa i upisnim kvotama. Prijava se vrši putem mrežne stranice postani-student.hr najkasnije do 5. lipnja 2024. godine do 23:59 sati. 
  • Dokaz o uplati troškova polaganja razredbenog ispita pristupnici su obvezni dostaviti do 6. lipnja 2024. godine do 23:59 sati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pristupnik se može prijaviti za upis na jedan ili više studija. Pristupnik je administrativni trošak prijave upisa dužan podmiriti zasebno za svaki studij za koji se želi natjecati. Ako pristupnik uplati iznos za studij koji nije prijavio ili je prijavio, a nema namjeru daljnjeg natjecanja, SOZS nema obvezu povrata uplaćenih sredstava.
Svaki pristupnik će pravovremeno putem e-pošte zaprimiti e-račun s podatcima o uplati za studij koji je prijavio putem aplikacije Postani student, na adresu e-pošte koju je pohranio u aplikaciji Postani student. U postavkama u aplikaciji Postani student potrebno je ostaviti pouzdanu adresu e-pošte za koju je pristupnik siguran da će zaprimiti e-poruku. Za unesenu adresu e-pošte u aplikaciji Postani student, koja nije valjana te za posljedicu ima ne-primitak obavijesti, računa i dr., odgovornost snosi pristupnik.
Pristupnik koji je ostvario pravo upisa, a ne upiše se do isteka termina za upis, gubi to pravo. Ukoliko upisna kvota ne bude popunjena u ljetnom upisnom roku, sve obavijesti o upisima u jesenskom upisnom roku bit će objavljene na mrežnim stranicama Odjela.

Razredbeni ispit će se održati u srijedu 12. 06. 2024. godine. 
O točnom vremenu i mjestu održavanja ispita pristupnici će biti obaviješteni preko mrežne stranice.


Ukoliko imate dvojbi, pitanja ili problema vezanih uz prijavu ili odjavu na portalu postani-student.hr, možete kontaktirati Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na:
  • broj telefona 01/4501 899
  • adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa, bodovanje za upis na studijske programe, vrednovanje posebnih postignuća (natjecanja, kategorizirani sportaši), pravo prednosti pri upisu, privremene i konačne rang-liste možete naći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Sve o prijavama, Čestim pitanjima i Kalendaru.

Za sva dodatna pitanja Središnjem prijavnom uredu možete se obratiti na: