nema rezultata...
Studentska udruga ESN Split u suradnji sa Sveučilištem u Splitu organizira Festival mobilnosti na splitskom Kampusu u Zgradi tri fakulteta. Od ponedjeljka 22. travnja do srijede 24. travnja 2024. , studenti, budući studenti i svi zainteresirani imaju priliku posjetiti Festival i saznati sve što ih zanima o različitim vrstama mobilnosti.

ESN je neprofitna studentska volonterska organizacija koja okuplja studente svih fakulteta željnih druženja sa novim ljudima iz cijele Europe. Studentima strancima koji dođu u Split olakšava integraciju u okolinu. Domaće studente informira o njihovim mogućnostima i prilikama te programima razmjene u suradnji sa Uredom za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu.

U tri dana trajanja Festivala, predstaviti će se programi Europske Unije Erasmus+ studijski boravak, Erasmus+ stručna praksa te BIP kratki studijski boravci, ali će se isto tako govoriti i o Work&Travel programu koji u zadnjih par godina postaje sve popularniji među našim studentima jer im omogućava odlazak u SAD za vrijeme trajanja ljetnih praznika. S obzirom da je ovo godina i Europarlamentarnih izbora koji će se održati u lipnju, festival će posjetiti i splitske srednje škole koje su ambasadori Europskog Parlamenta, te će s publikom razgovarati o važnosti izlaska na izbore, a na kraju predavanja će se odigrati i interaktivni kviz.

Sva tri dana Festivala u predvorju Zgrade tri fakulteta će biti postavljeni štandovi različitih agencija i udruga koje provode različite vrste mobilnosti. Uz njih će biti i štandovi podijeljeni po zemljama na kojima će biti uvijek dostupni volonteri ESN-a Split zajedno sa studentima Sveučilišta, a koji su već bili i iskusili odlazak na različite vrste mobilnosti. Pozivaju se svi posjetitelji Festivala da razgovaraju s volonterima te da se ne ustručavaju postaviti bilo kakvo pitanje.

Sva tri dana Festivala službeni program traje od 10 do 15 sati, dok zabavni program počinje navečer u 19 sati. Naravno, ulaz na Festival je besplatan i omogućen svim zainteresiranima. Za potpuni program Festivala zapratite Instagram stranicu udruge ESN Split na kojoj će biti na vrijeme objavljenje sve informacije za ovogodišnji Festival mobilnosti.