nema rezultata...

Digitalna studentska iskaznica studentima omogućava niz prednosti koje uključuju praktičnost, brz pristup informacijama i identifikaciju na mjestima kao što su studentski restorani, kampusi, sportski objekti i slično.

Pravilnikom o studentskoj ispravi (NN 101/23) definirana je uz novu studentsku iskaznicu i digitalna studentska iskaznica kao inovativna elektronička alternativa standardnoj (fizičkoj studentskoj iskaznici).


Studenti koji posjeduju digitalnu studentsku iskaznicu, u svakom trenutku mogu pristupiti informacijama važnim za tijek studiranja, provjeriti svoj status s visokim učilištem, provjeriti status ostvarenih studentskih prava i u stvarnom vremenu pratiti potrošnju ostvarene subvencije.

Digitalna studentska iskaznica pohranjena je u mobilnoj aplikaciji Certilia, koja je identifikacijsko sredstvo visoke razine. Certilia predstavlja budućnost digitalnog identiteta na razini države i postavlja standard u području digitalne sigurnosti i identifikacije na području EU.

Obzirom na brojne upite studenata kako mogu preuzeti digitalnu studentsku iskaznicu i osigurati si informacije koje su im važne za vrijeme studiranja, u nastavku su prikazani koraci kako preuzeti digitalnu studentsku iskaznicu, a plakat je postavljen na oglasnu ploču SOZS-a.

Na poveznici možete pogledati video upute https://www.linkedin.com/posts/akdzg_vrh-europeanstudentcard-akd-activity-7117966421749379074-Nufu