nema rezultata...
UnisportHealth2023


Ako vam je san dovesti se u formu, a odlazak u teretanu zvuči vam suviše dosadno, na pravom ste mjestu! Nakon ljetne pauze i posljednjih ispitnih rokova, Splitski sveučilišni sportski savez još jednu godinu za redom provodi programe UniSport Health besplatne rekreacije za studente Sveučilišta u Splitu.

Predstavljeno je sveukupno 16 programa, od čega će se njih jedanaest izvoditi redovito tijekom cijele akademske godine, a ostatak samo u određenim mjesecima. Lista programa, objavljenih na stranici UniSport Splita, započinje s UniFit-om, kao najtraženijim programom svake godine. Zbog velikog interesa, i ove će godine studentima biti dostupne dvije grupe, a uveden je i novi, sličan program, Functional fitness.

Uz ustaljene i nove programe i ove ćemo godine imati i dodatne sportsko-rekreativne projekte, kao što su Škola ronjenja, Destination experience - izleti, Studentske sportske subote, Trkački maratoni te Jedrenje, odnosno Discovery sailing. Cilj je uključiti što više studenata u sport i osvijestiti cijelu akademsku zajednicu o važnosti bavljenja sportom u svrhu poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca - najavila je Magdalena Ramljak, stručna savjetnica za sportska natjecanja i rekreaciju studenata.

Kao još jedna novost ove sezone ističe se suradnja s Hrvatskim veslačkim klubom Gusar, a studenti koji kao svoju rekreaciju odaberu ROWfit, imat će priliku osjetiti čari pravog veslačkog treninga s elementima funkcionalnog. Uz to, studenti će imati priliku ići na grupne fitness treninge, satove plesa, plivanje ili borilački sport, a sve ovisi o osobnom izboru. Važno je naglasiti da ni za jedan program predznanje nije potrebno, treneri sa studentima započinju od samog početka.

Svi se programi održavaju pod budnim okom iskusnih kineziologa ili studenata Kineziološkog fakulteta, koji iscrpno pristupaju pripremi i provođenju svih aktivnosti. Trener s najviše iskustva u vođenju programa rekreacije, Karlo Mihaić, ističe: „Cilj je prvenstveno podići kvalitetu studentskog života, održavati i poboljšati fizičko i mentalno zdravlje, ali i odmak od svakodnevnih obveza i stresa koji nastaju tijekom studiranja. Pronađite program koji vam najviše odgovara, prijavite se i učinite svoj tjedan zabavnijim i produktivnijim. I što je najbolje od svega, sve je potpuno besplatno.

Prijaviti se možete na poveznici, a sve detalje, kao i raspored aktivnosti, možete pronaći na društvenim mrežama UniSport ST-a. Mjesta su ograničena i prijave traju do popunjavanja istih na svim aktivnostima. Zbog velikog interesa, iz UniSport Health tima preporučuju da svoje mjesto osigurate što prije.

Treninzi počinju u ponedjeljak, 6. studenog, jer ponedjeljkom uvijek donosimo sve bitne odluke. Vidimo se na rekreaciji! - poručuju iz UniSport-a.