nema rezultata...
Neuobičajeni put prijateljstva i suradnje ostvarile su studentica Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu Josipa Dadić i alumna Sveučilišta u Rijeci Klaudia Dragičević. Put im je pomogla istkati alijansa SEA-EU

Naime, obje su se prijavile na online kolegij Personal Development through Service-Learning koji se održavao pod okriljem alijanse SEA-EU u sklopu Society Hub-a. Riječ je o kolegiju koji se nudi svim studentima alijanse, no i šire i u ovom semestru, a nosi 5 ECTS bodova. Studente prvenstveno uči kako djelovati u svrhu ostvarivanja određenih ciljeva društva, strukturirano kroz određene aktivnosti. Pri tome se studenti osobno razvijaju u brojnim smjerovima: uče raditi u multikulturalnom okruženju, razvijaju svoje komunikacijske i jezične vještine, primjenjuju brojne alate projektnog menadžmenta, marketinga društvenih mreža te uče o suradnji s raznim dionicima iz okruženja. U ovom procesu ih vode mentori sa SEA-EU sveučilišta, a konkretno Josipu i Klaudiju vodila je Frauke Godat sa Sveučilišta u Kielu. 

Tako su Josipa i Klaudia spojile svoju ljubav prema glazbi i plesu s likovnim izražavanjem te dodale edukativno razvojni moment kako bi mlade polaznike radionice osvijestili o ciljevima održivog razvoja. Korisnici radionice bila su djeca iz udruge „Moje dijete“ iz Solina koja nisu krila zadovoljstvo zbog sudjelovanja u radionici „4 eko kids“. Projekt je uspješno okončan jednodnevnom radionicom na izvoru rijeke Jadro gdje su se djeca u predivnom ambijentu zabavila i naučila nove korisne informacije. Za Josipu je ovo bilo zaista zanimljivo i uzbudljivo iskustvo te bi ga rado preporučila svima koji su socijalno osjetljivi, ali pri tome i voljni učiti, da uvijek prate i traže načine za osobni razvitak uz istodobni doprinos društvu.


SEA-EU-01 SEA-EU-02 SEA-EU-03

Izvor: Sveučilište u Splitu