nema rezultata...
Plan i program mjera zdravstvene zaštite iz obaveznog zdravstvenog osiguranja koji uređuje preventivno odgojne i specifične mjere zdravstvene zaštite školske djece i studenata u točci 1.8.4. Zdravstvena i tjelesna kultura, uređuje pitanja utvrđivanja zdravstvenog stanja i sposobnosti za prilagođeni program predmeta Tjelesna kultura, primjereni oblik tjelesne aktivnosti, pregled prije započinjanja bavljenja sportskom aktivnošću te pregled prije natjecanja u školskim sportskim klubovima. Izvršitelj navedenih aktivnosti je nadležni tim školske i sveučilišne medicine.

Cilj ocjene sposobnosti sudjelovanja na nastavi predmeta Tjelesna kultura, je procijeniti koje aktivnosti (iz nastavnog plana i programa) mogu pogoršati bolest ili prouzročiti ozljedu te preporučiti one aktivnosti koje doprinose unapređenju i očuvanju zdravlja. Svakom studentu treba omogućiti bavljenje tjelesnom aktivnošću u skladu sa zdravstvenim stanjem i stupnjem razvoja. Fizička aktivnost, kretanje i bavljenje sportom imaju značajni utjecaj na zdravlje, posebno mladih.

Postupak za oslobađanje od nastave i predmeta Tjelesna kultura I i Tjelesna kultura II:
  1. Student se, na početku akademske godine ili tijekom akademske godine, ali odmah po nastanku zdravstvene teškoće, javlja nadležnom liječniku školske i sveučilišne medicine.  
  2. Student piše zamolbu u kojoj navodi koje su to poteškoće ili bolest zbog kojih se traži oslobađanje.  
  3. Student dolazi na pregled nadležnom liječniku školske i sveučilišne medicine. Nužno je na pregled ponijeti svu medicinsku dokumentaciju.
  4. Na osnovu dokumentacije i pregleda studenta, liječnik utvrđuje koje aktivnosti iz Nastavnog plana i programa su kontraindicirane za studenta. S nastavnikom iz predmeta "Tjelesna kultura I i II" dogovara aktivnosti iz programa koje će student izvoditi u potpunosti, izvoditi u smanjenom opsegu ili intenzitetu ili ih neće uopće izvoditi.
  5. Liječnik izdaje potvrdu o daljnjem pohađanju nastave iz predmeta.

Napomena: zahtjevi kojima se traži retroaktivno opravdanje izostanka s nastave (student izostaje s nastave zbog zdravstvenih razloga, a nije se javio liječniku),  neće se razmatrati te za takve zahtjeve neće biti moguće izdati liječnički potvrdu (opravdanje izostanka). 

Za pregled i izdavanje potvrde potrebno se naručiti na br. telefona 021/315-957 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nositelj predmeta "Tjelesna kultura I" i "Tjelesna kultura II" je doc. dr. sc. Željko Kovačević, e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.