nema rezultata...
Studentski kongres zaštite zdravlja – Sanitas prvi je kongres ove tematike na Sveučilištu u Rijeci.
Radi se o stručno-znanstvenom kongresu čija su ciljana publika studenti biomedicinskih smjerova i prirodnih znanosti iz cijele Hrvatske i šire regije. Studentima pruža priliku da se u poznaju s događajem kongresnog formata, izlože rezultate vlastitog istraživanja pred svojim kolegama i profesorima te da stvore mrežu kolega i suradnika koja će im pomoći u daljnjem razvitku kao stručnjacima ili znanstvenicima.

Edukacijom sudionika o aktualnim problemima iz područja zaštite zdravlja i prevencije bolesti, omogućava se stjecanje dodatnih znanja koja nisu obuhvaćena fakultetskom nastavom te se sudionike potiče na sudjelovanje u istraživanjima i suradnju. 
Sudionicima je omogućeno stjecanje iskustva na događaju kongresnog formata, počevši od pisanja i prijave sažetka na kongres, pa do same izvedbe događaja. 
Svaki zaprimljeni sažetak prolazi recenziju profesora i docenata čime se studentski rad evaluira te autor sažetka primi konstruktivnu kritiku koja mu pomaže u daljnjem radu. Upute autorima i prva obavijest nalaze se na web stranici 
https://www.instagram.com/sanitas_congress/
https://www.facebook.com/sanitas.student.congress
https://sanitas.uniri.hr/