📅 Datum i vrijeme: 25. veljače 2025. godine, 12:50 – 13:50 h
📍 Lokacija: Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije
O radionici
Mediteranska prehrana prepoznata je kao zlatni standard pravilne prehrane, s brojnim zdravstvenim prednostima poput smanjenja rizika od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2, očuvanja kognitivnih sposobnosti i usporavanja procesa starenja. Unatoč dokazanim prednostima, moderni stil života i industrijalizacija doveli su do smanjenog prakticiranja ovog prehrambenog modela čak i u mediteranskim zemljama.Jedan od ključnih sastojaka mediteranske prehrane je maslinovo ulje, koje je primarni izvor zdravih masnoća. Tijekom radionice sudionici će kroz praktičan rad analizirati uzorke maslinovog ulja i upoznati se s mogućim negativnim svojstvima koja nastaju zbog loših proizvodnih procesa i nepravilnog skladištenja.
Radionicu će voditi stručnjakinje iz područja javnog zdravstva i prehrane:
✅ Prof. prim. dr. sc. Anamarija Jurčev Savičević
✅ Doc. dr. sc. Knezović Zlatka
✅ Doc. prim. dr. sc. Željka Karin
📢 Zbog ograničenog broja mjesta, sudjelovanje na radionici potrebno je najaviti najkasnije do 14. veljače 2025. godine na broj mobitela 091 45 12 053.
Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže i saznaju više o prednostima mediteranske prehrane te kako pravilno odabrati kvalitetno maslinovo ulje!