nema rezultata...
U organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu i Medicinskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta Reconnecting Science with the Blue Society – Blue-connect 2.0 Sveučilišta u Splitu, održat će se edukativna radionica pod nazivom „Mediteran u oku i na tanjuru: Maslinovo ulje kao okosnica 'dobrih' masnoća“.

Tema radionice:
Mediteranska prehrana, poznata kao standard kvalitetne prehrane, prepoznaje maslinovo ulje kao primarni izvor masnoća. Osim što obogaćuje jela svojim jedinstvenim okusom i mirisom, maslinovo ulje ima dokazanu nutritivnu vrijednost, što ga čini idealnim dijelom svakodnevne prehrane za sve životne dobi, posebno u raznim zdravstvenim stanjima. Na radionici će se sudionici upoznati s razlikama u kvaliteti maslinovih ulja te naučiti procjenjivati njihovu kvalitetu pomoću organoleptičke analize.

Detalji radionice:
  • Datum i vrijeme: 31. siječnja 2025. godine, od 14:30 do 15:30 sati
  • Lokacija: Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Radionicu će voditi djelatnice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, nastavne baze Sveučilišta u Splitu, koje su i nastavnice Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija i Medicinskog fakulteta u Splitu:
  • Prof. prim. dr. sc. Anamarija Jurčev Savičević
  • Doc. dr. sc. Knezović Zlatka
  • Doc. prim. dr. sc. Željka Karin.

Napomena:
Broj mjesta na radionici je ograničen, stoga molimo zainteresirane sudionike da svoj dolazak najave do 29. siječnja 2025. godine na broj mobitela 091 45 12 053.

Pridružite se i saznajte više o važnosti pravilne prehrane mediteranskog tipa i izboru kvalitetnog maslinovog ulja!