Tema radionice:
Mediteranska prehrana, poznata kao standard kvalitetne prehrane, prepoznaje maslinovo ulje kao primarni izvor masnoća. Osim što obogaćuje jela svojim jedinstvenim okusom i mirisom, maslinovo ulje ima dokazanu nutritivnu vrijednost, što ga čini idealnim dijelom svakodnevne prehrane za sve životne dobi, posebno u raznim zdravstvenim stanjima. Na radionici će se sudionici upoznati s razlikama u kvaliteti maslinovih ulja te naučiti procjenjivati njihovu kvalitetu pomoću organoleptičke analize.
Detalji radionice:
- Datum i vrijeme: 31. siječnja 2025. godine, od 14:30 do 15:30 sati
- Lokacija: Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.
Radionicu će voditi djelatnice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, nastavne baze Sveučilišta u Splitu, koje su i nastavnice Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija i Medicinskog fakulteta u Splitu:
- Prof. prim. dr. sc. Anamarija Jurčev Savičević
- Doc. dr. sc. Knezović Zlatka
- Doc. prim. dr. sc. Željka Karin.
Napomena:
Broj mjesta na radionici je ograničen, stoga molimo zainteresirane sudionike da svoj dolazak najave do 29. siječnja 2025. godine na broj mobitela 091 45 12 053.
Pridružite se i saznajte više o važnosti pravilne prehrane mediteranskog tipa i izboru kvalitetnog maslinovog ulja!