nema rezultata...
U suradnji sa Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom i Sveučilišnim odjelom za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu, u četvrtak, 14. ožujka 2024. godine s početkom u 12 sati održat će se panel rasprava i savjetovanje na kojoj će sudjelovati Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije.

Predavanje će se održati u dvorani F-401 na 4. katu Zgrade tri fakulteta.
Policijska uprava Splitsko-dalmatinska nastavlja s aktivnostima u preventivnom projektu „SafetyNet - Bitka za sigurnost“. Želimo da 2024. godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta. Preventivni projekt provodi Sveučilišni odjel za forenzične znanosti zajedno s partnerima Odborom za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba. Objavljeni su informativni materijali, korisne informacije, opisi različitih vrsta prijevara i nekoliko negativnih iskustava prevarenih osoba, a sve kako bi osvijestili građane da se računalna prijevara može dogoditi i njima ukoliko ne budu oprezni. Također, na informativnom plakatu objavljen je QR code kako bi zainteresirani građani putem mobitela mogli doći do potrebnih informacija.
Poruka preventivne akcije  „Oprez prije klika!“ jasna je poruka svim građanima kada su na Internetu.