nema rezultata...
U Mostaru će se održati 7. znanstveno-stručni simpozij primalja s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Ditigalna primaljska skrb: izazovi i mogućnosti", u organizaciji Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Klinike za ginekologiju i porodništvo Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i u suradnji s Komorom primalja/babica HNŽ-K.

Datum održavanja je predviđen za 22. rujan (petak) 2023. godine s početkom u 10:00 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Simpozij je odobrila Med Tech EU agencija i partnerski podržao UNICEF.

Simpozij je namijenjen primaljama i svim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u skrbi za majku i dijete.

Uz glavnu temu autori imaju mogućnost prijaviti i slobodne teme iz područja primaljske skrbi. Osim predavanja u sklopu Simpozija bit će organizirane kvalitetne radionice u kojima će se moći usvojiti vještine i znanja koja će biti korisna sudionicima u daljnjem radu. Uz radionice paralelno će biti otvorena Panel rasprava – Obrazovanje primalja: naučene lekcije i sljedeći koraci. Nastavnica SOZS Rahela Orlandini, mag. med. techn., viši predavač, sudjelovat će na simpoziju s predavanjem "Razvoj digitalnih zdravstvenih kompetencija u primaljstvu".

Cilj Simpozija je ukazati na prednost korištenja digitalne zdravstvene tehnologije i njenoj integraciji u pružanje primaljskih usluga što predstavlja konkretan izazov i hitan prioritet u cijelom svijetu.

Korištenje digitalne tehnologije sigurno će postati rutina i nakon prestanka pandemije COVID-19 posebno u primaljskoj skrbi koja može uključivati elektronički zdravstveni karton, infografike, virtualne čekaonice, virtualne prenatalne i postnatalne tečajeve, virtualne tečajeve dojenja, virtualna savjetovališta za prenatalni prestanak pušenja i mnoge druge važne javnozdravstvene intervencije primalja.

U bliskoj perspektivi digitalna zdravstvena tehnologija dovest će do transformacije tradicionalne primaljske prakse što će izravno omogućiti bolju, sigurniju i personaliziranu primaljsku skrb. Stoga se nastojalo odabirom teme simpozija čuti nove spoznaje i proširiti znanje na dobrobit pacijenata.

Više informacija na: https://simpozij.primalje-babice.ba/


Program simpozija dostupan je u dokumentu