nema rezultata...
U subotu 6. svibnja 2023. godine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Splita i dodjela nagrada Grada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Gradsko vijeće Grada Splita na 10. sjednici, održanoj 23. ožujka 2023. godine, donijelo je Odluku o dodjeli nagrade Grada Splita za 2022. godinu Udruzi veterana Domovinskog rata 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Hrvatske vojske za niz aktivnosti u očuvanju i promicanju vrijednosti i istine o Domovinskom ratu te za humani i društveni angažman.

Veterani-Domov-rata IMG-20230525-WA0019-002 IMG-20230525-WA0020-002

Udruga veterana Domovinskog rata 158. brigade i 6. domobranske pukovnije HV, baštinik je i skrbi o ratnom putu "škverskog bataljuna", postrojbi kroz koje je u Domovinskom ratu prošlo preko 6000 pripadnika, uglavnom s područja Splita.
Svojim dugogodišnjim radom, Udruga promiče vrijednosti i istinu o Domovinskom ratu te je aktivno angažirana u humanitarnim, kulturnim i sportskim aktivnostima u našem gradu, županiji i ostatku domovine. Članovi Udruge su dragovoljci i ratnici "škverskog bataljuna" 158. brigade i 6. domobranske pukovnije, nositelji svih borbenih djelovanja kao i zapovjednici navedenih potrojbi.

Pročelnik Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija prof. dr. sc. Stipan Janković, prim. dr. med., član je dobitnika skupne nagrade Udruge i predsjednik Suda časti veteranske udruge.

Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu već dvije godine zaredom, zajedno s Udrugom organizira javno zdravstvenu humanitarnu akciju za veterane Domovinskog rata i građane Splita.
Povodom obilježavanja Dana SOZS-a sredinom svibnja 2023. godine, Udruzi je dodjeljena plaketa Odjela za zajednički humanitarni i društveni angažman te promicanje zdravlja stanovništva i posebno veterana Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije.

Ove godine, javno humanitarna akcija organizira se također u suradnji s Udrugom "Hepatos" i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, a održat će se u subotu 27. svibnja 2023. u Gradskom perivoju - Strossmayerovom parku (Đardinu) u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.