nema rezultata...
Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), u skladu sa Zakonom o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti („Narodne novine“, broj 151/22), provodi postupke inicijalne akreditacije studija.

U suradnji s Akreditacijskim savjetom, AZVO je izradio prijedlog dokumenata za provođenje inicijalne akreditacije studija, koji je usklađen s navedenim Zakonom, ESG-jem iz 2015. godine i primjerima dobre europske i međunarodne prakse u području osiguravanja kvalitete.

Prijedlog uključuje dokumente:
  1. Standardi kvalitete za vrednovanje u postupku inicijalne akreditacije prijediplomskog, diplomskog, integriranog, specijalističkog i kratkog studija
  2. Standardi kvalitete za vrednovanje u postupku inicijalne akreditacije doktorskog studija
  3. Obrazac zahtjeva za inicijalnu akreditaciju prijediplomskog, diplomskog, integriranog, specijalističkog i kratkog studija
  4. Obrazac zahtjeva za inicijalnu akreditaciju doktorskog studija
  5. Upute za provođenje postupka inicijalne akreditacije studija.
Cilj je javne rasprave prikupiti prijedloge i komentare zainteresirane javnosti o navedenim prijedlozima dokumenata.

Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje prijedloge i komentare na prijedloge navedenih dokumenata pomoću priloženih obrazaca za sudjelovanje u savjetovanju do 2. svibnja 2023. godine na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Očitovanja koja nisu dostavljena na priloženim obrascima te ona primljena nakon 2. svibnja 2023. godine, neće se razmatrati.