nema rezultata...
Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu i Zdravstvena škola Split obilježavaju Svjetski dan zdravlja u srijedu 5. travnja 2023. godine u vremenu od 10:00 do 13:00 sati u dvorištu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Vukovarska 46, Split.

Svjetski-dan-zdravlja-2023 Svi zainteresirani građani mogu besplatno provjeriti svoj zdravstveni status mjerenjem krvnog tlaka, šećera u krvi, indeksa tjelesne mase i savjetovati se o osobnim zdravstvenim rizicima.

Svjetski dan zdravlja obilježava se još od 7. travnja 1950. godine kad je s obilježavanjem započela Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) s ciljem podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi koja je u tom trenutku obilježena kao prioritetna. Ove godine obilježava se na taj dan i 75. godišnjica osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije. S ciljem postizanja najviše razine zdravlja bilo gdje u svijetu WHO pruža ne samo hitnu pomoć u slučaju katastrofa, već prati i procjenjuje razvoj zdravlja širom svijeta, uključujući na primjer i prehranu i sanitarne uvjete. Sa 194 država članica WHO je vodeća organizacija u istraživanju zdravlja i uspostavljanju zdravstvenih normi i standarda širom svijeta.