nema rezultata...
U tjednu i organizaciji Međunarodne regate Sv. Duje, FESB i Spinut inkubator 13. i 14. svibnja postat će središte okupljanja studenata, sportaša, alumni zajednice, poduzetnika, IT-jevaca i zaljubljenika u startup-e na drugom meetup-u “Sports shaping careers - Lessons from the boat”.

Bivši vrhunski veslači i osvajači brojnih olimpijskih i svjetskih medalja, a danas uspješni inženjeri u McLarenu, investitori u tech i energetskom sektoru te direktori investicija okupljenima će podijeliti svoje tajne uspjeha u oba svijeta - sportskom i poslovnom, naučiti nove vještine te razmijeniti znanja i iskustva. Cilj je potaknuti studente na razmišljanje o budućim karijerama, pomoći u razvoju vještina i specifičnih tehničkih znanja te podržati bavljenje sportom.

Ideja iza Meetup-a

Kroz 20-godišnju tradiciju Međunarodne regate Sveti Duje, izmijenale su se generacije i generacije vrhunskih europskih veslača, a neki od njih nastavili su dolaziti i nakon sportske karijere. Zajedničko im je to da su oni obično stručnjaci i profesionalci u mnogim područjima te imaju zanimljive pa čak i neobične karijere. 

A kako je jedan od glavnih ciljeva Regate Sv. Duje povezivanje - veslača i društva, bivših i sadašnjih studenta, lokalnog i međunarodnog - tako je došla ideja da regata postane platforma koja povezuje amaterski sport (osobito veslanje), profesionalne karijere i poslovni svijet. Iz te je ideje prošle godine nastao MeetUp “Sport shaping careers” s naslovom “Lessons from the boat”.  

U prvom ‘pandemijskom’ izdanju imali smo prilike čuti veslačke legende Oxforda i Cambridgea, zlatne olimpijce, a danas uspješne direktore, mentore i poduzetnike koji su podijelili sve naučene lekcije na sportskim, ali i poslovnim putevima.


Program 2022


Ove godine nastavljamo još bolje dvodnevnim programom “Lessons from the boat”, koji će započeti u petak 13. svibnja na Fakultetu elektronike, strojarstva i brodogradnje, gdje od 15h predavanje drži Ante Kušurin.

Kulminacija programa je 14. svibnja od 9:30h u Spinut inkubatoru predavanjem Tom Stallarda, a zatim će se veslačke legende, svjetski i olimpijski medalisti te uspješni poduzetnici upusititi u panel diskusiju o kombiniranju studiranja i profesionalnog sporta, poslovnoj karijeri, savjetima za stalno usavršavanje i zanimljivim detaljima iz njihovih karijera

1-post4-post


O predavačima 

Tom Stallard
Srebrni je olimpijac iz Bejinga 2008, svjetski prvak u četvercu 2002 te pobjednik dvije Boat Race utrke na Temzi. Ujedno je bio i predsjednik Cambridge sveučilišnog veslačkog kluba CUBC, a na istom sveučilištu studira strojarstvo te magistrira na području motosporta. Od 2009. godine radi kao inženjer za McLaren F1 tim, kao inženjer performansi za Jenson Button-a te kao inžinjer utrke za sve top vozače McLaren-a (poput Carlosa Sainza Jr., Daniela Ricciarda, itd).  

Ante Kušurin
Hrvatski Olimpijac iz Bejinga 2008, juniroski svjetski prvak u dublu, pobjednik poznatog Boat Race-a preddiplomski studij završio je u Americi na Svučilištu Washington nakon čega na Oxfordu studira MBA na prestižnoj Said Business School. Danas je jedno od vodećih imena One Equity Partners tvrtke u New Yorku, gdje se bavi investicijama u tehnološkom, energetskom i zdravstvenom sektoru. 2020. godine realizirao je jednu od najvećih tech investicija u Hrvatskoj te je član nadzornog odbora Infobip-a. 

Moritz Hafner
Član njemačke veslačke reprezentacije i pobjednik Boat Race-a 2011. godine. Preddiplomski studij ekonomije završava na Harvardu te na Oxfordu nastavlja s magisterijem iz ekonomije. Već 9 godina radi za Goldman Sachs u investicijskom bankarstvu a od 2020. je direktor investicija za FSN Capital u Munchenu.