Dragi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu,

u web rubrici "Vodič i upute za studente" nalaze se vodič za studente i različite publikacije vezane uz održavanje nastave te epidemiološke preporuke vezane uz epidemiju bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2.Centar za epidemiju COVID-19 pri Sveučilištu u Splitu

Sveučilište u Splitu poduzima dodatne napore kako bi se suzbila aktualna epidemija, pa je tako u okviru Centra za epidemiju COVID-19 svim studentima i zaposlenicima na raspolaganju broj telefona 099/COVID19 odnosno 099/268 43 19, na kojem se mogu dobiti sve relevantne informacije vezano uz ovu bolest. Otvorena je i adresa e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Također, u suradnji Sveučilišta u Splitu, Studentskog centra i Studentskog zbora, onim studentima koji nemaju za pomoć nekog bliskog, omogućiti će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština.
Apeliramo još jednom na sve studente i zaposlenike Sveučilišta da se odgovorno ponašaju i da se epidemioloških mjera pridržavaju kako u prostorijama fakulteta tako i u svoje slobodno vrijeme.

U sklopu organizirane pomoći studentima Sveučilišta u Splitu, a uslijed okolnosti vezanih za pandemiju korona virusa, osigurana je i psihološka pomoć studentima u samoizolaciji i to telefonskim savjetovanjem ili e-savjetovanjem. Navedeno uključuje opciju savjetovanja na engleskom ili hrvatskom jeziku. Na ovaj način studenti mogu dobiti podršku u nošenju s trenutnom situacijom, izraziti svoje strahove i naučiti se bolje nositi s neugodnim emocionalnim stanjima koja su očekivana reakcija na ovakve stresore. Termin u kojem studenti mogu nazvati je radnim danom od 9-11 h.Broj: 091/4433935 E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Hodogram postupanja povezan s COVID-19 pandemijom na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija

Formular u Wordu se odnosi na studente pozitivne ili sa sumnjom na COVID-19 infkeciju koji je potrebno popuniti i dostaviti predstavniku studenata smjera/godine te predstavniku nastavnika koji će ga dalje uputiti Upravi na donošenje daljnjih odluka. O donesenim preporukama/odlukama studenta će povratno obavijestiti predstavnik studenata kao i po potrebi ostale studente.

Svaki student mora se osobno javiti na broj COVID19 Centar 099 268 43 19 kako bi dobio obavijesti o daljnjem ponašanju i postupanju.


Informacije vezane za zdravstvenu zaštitu studenata
Informacije vezane za zdravstvenu zaštitu studenata

Svaki redovni student ima dva liječnika: liječnika obiteljske medicine i studentskog liječnika.
Studentski liječnik na prvoj godini fakulteta obavlja sistematski pregled. Ukoliko na sistematskom pregledu studentski liječnik otkrije određeni zdravstveni problem, uputit će vas na daljnju obradu. Ako ste bolesni, trebate otići svom izabranom liječniku obiteljske medicine. 
Studenti koji nisu iz Splita i zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta, u slučaju bolesti mogu se javiti na hitnu medicinsku pomoć ili za vrijeme studiranja izabrati obiteljskog liječnika u Splitu. Isto vrijedi i za stomatologa i ginekologa.
Kod studentskog liječnika, u slučaju bolesti, možete doći po savjet, eventualno uputnicu ali ne po recepte.

Nadležni liječnik SOZS-a je Ina Utrobičić, dr. med. spec. školske medicine.
Medicinska sestra: Maja Marušić, prvostupnica sestrinstva
Ambulanta "Bačvice" Bijankinijeva 13, Split
tel./fax. 315 684
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Radno vrijeme (u smjenama) 7:30 - 20:30

Ime povjerenika za studente s invaliditetom: izv. prof.dr.sc. Vesna Antičević, klinički psiholog
Obavijest o mogućnostima korištenja mentorskog savjetovanja i pomoći na Pravnom fakultetu: link


E-UČENJE

Sveučilišni računski centar (SRCE), kao središnja infrastrukturna ustanova cjelokupnog sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske, kontinuirano osigurava stabilan, pouzdan i kvalitetan rad postojeće e-infrastrukture.
I ove godine pripremili su materijale namijenjene prvenstveno brucošima ali i studentima starijih godina kako bi se što lakše snašli i koristili sve mogućnosti koje akademska zajednica i SRCE pružaju u uspješnom savladavanju studentskih izazova.
https://www.srce.unizg.hr/files/srce/docs/studenti/ppt_srce-brucosi_2020-2.pdf


Na slijedećem linku nalaze se priručnici i animacije o sustavu za e-učenje MERLIN   
https://www.srce.unizg.hr/sustavi-za-ucenje-na-daljinu/merlin/prirucnici-i-animacije
Pojedinim bazama podataka, na koje je hrvatska znanstvena i akademska zajednica pretplaćena nacionalnom licencom, možete pristupiti od kuće.
Odabirom opcije Proxy na glavnom izborniku Portala e-izvori i nakon unosa svojih AAI korisničkih podataka, ponudit će Vam se popis baza podataka i zbirki e-časopisa u nacionalnoj licenci koje su dostupne putem proxy server http://baze.nsk.hr/