Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, u srijedu 11. svibnja 2021. godine, proslavio je svoj Dan!

Uz najbolje želje Odjelu zdravstvenih studija u svom pozdravnom govoru prof. dr. sc. Goran Kardum, prorektor Sveučilišta u Splitu za nastavu, osvrnuo se na uspjehe Odjela istaknuvši kako Odjel ima svekoliku potporu uprave Sveučilišta na čelu s prof. dr. sc. Draganom Ljutićem u u daljnjem napredovanju i rastu. Pročelnik Odjela prof. dr. sc. Stipan Janković istaknuo je kako je današnji dan tek dio proslave, koja traje više dana, a obuhvatila je brojna događanja, od sportsko-rekreativnih, do sutrašnje promocije studenata. Također, najavio je i humanitarnu akciju u kojoj će sudjelovati Odjel zajedno s veteranima Domovinskog rata.

Pomoćnica pročelnika Odjela za znanost i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman predstavila je Izvješće o znanstveno-istraživačkom radu SOZS-a. Naglasila je kako je na Odjelu zaposleno 64 djelatnika u znanstveno-nastavnom zvanju, od čega je 54 doktora znanosti, jedan magistar znanosti dok ih je devet u postupku stjecanja stupnja doktorata znanosti. Zamjenica pročelnika je predstavila i sve aktivne znanstveno-istraživačke projekte, kao i one institucijske.

U prigodi proslave, novi broj „Hrvatskog časopisa zdravstvenih znanosti“ u izdanju Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija predstavio je prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj, pomoćnik pročelnika za poslovanje i nastavne baze te glavni urednik Časopisa. Uz zahvalu svima uključenima u rad na Časopisu, koji izlazi u dijamantnom modelu otvorenog pristupa i može mu se slobodno pristupiti i s web stranica Odjela, pomoćnik pročelnika Krželj je istaknuo kako je u ovom broju objavljeno 12 radova od čega je 10 znanstvenih članaka.

Prikazan je i promotivni video Odjela, u kojem su uz ovu visokoobrazovnu instituciju predstavljeni i partneri, odnosno nastavne baze Odjela.

Proslava Dana Odjela bila je prigoda da se nagrade zaslužne institucije i pojedinci.