Ministarstvo znanosti i obrazovanja zajedno s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije te nizom drugih dionika nacionalnog sustava podrške programa Obzor Europa tijekom svibnja i lipnja 2023. godine organizira tri važna nacionalna događanja namijenjena potencijalnim prijaviteljima na program Obzor Europa.  

1) Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa (24. svibnja 2023.)
Događanje je namijenjeno potencijalnim prijaviteljima na natječaje programa Obzor Europa, a svrha mu je dati opći pregled mogućnosti ovog programa, kao i ključne informacije o nacionalnom sustavu podrške za sve prijavitelje u svrhu razvoja njihovih projektnih prijedloga.
Program događanja
Registracija na događanje otvorena je do 17. svibnja 2023. 

2) Informativni dan o aktivnostima Širenja sudjelovanja i izvrsnosti (13. i 14. lipnja 2023.)
Ovaj informativni dan namijenjen je potencijalnim prijaviteljima zainteresiranim za razvijanje projektnih prijedloga u okviru aktivnosti Širenja sudjelovanja i izvrsnosti unutar programa Obzor Europa.
Program će izvoditi stručnjaci Europske komisije koji će predstaviti pojedine aktivnosti Širenja, nacionalne osobe za kontakt za ovo područje iz drugih 'zemalja Širenja' prenoseći svoja iskustva te uspješni korisnici koji će predstaviti svoje projekte.
Preliminarni program događanja
Registracija na događanje bit će otvorena naknadno.  

3) Godišnja konferencija programa Obzor Europa – Razvoj mreže znanstvenih menadžera (15. lipnja 2023.)
Prva godišnja konferencija programa Obzor Europa namijenjena je znanstvenim menadžerima, prvenstveno na visokim učilištima i znanstvenim institutima, uključenima u razvoj i provedbu projekata financiranih instrumentima Europske unije.
Cilj je događanja pružiti pregled mogućnosti za znanstvene menadžere na nacionalnoj razini i u programu Obzor Europa; predstaviti nacionalnu potpornu strukturu za znanstvene menadžere; prikazati im aktivnosti MZO-a i zbivanja na EU razini koja su relevantna za njihov rad; informirati ih o inicijativama, projektima i natječajima usmjerenim jačanju kapaciteta znanstvenih menadžera te im omogućiti razmjene iskustava i dobre prakse.
Preliminarni program događanja
Registracija na događanje otvorena je do 7. lipnja 2023. ili do popunjenja kapaciteta. 

Detaljnije informacije o samim događanjima možete pronaći na nacionalnom portalu za program Obzor Europa.