3. Međunarodni susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u
Republici Hrvatskoj (3. ZORH Susret) 28. - 29. travnja 2022.



Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu održat će se 3. Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj (3. ZORH Susret), u vremenu od 28. do 29. travnja 2022. godine.
Za razliku od prva dva ZORH Susreta, ovogodišnji 3. ZORH Susret će biti međunarodnog karaktera.
3. ZORH Susret organiziraju studenti Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu u suradnji sa Studentskom sekcijom Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa.

Cilj 3. ZORH Susreta je povezati akademsku zajednicu s privredom.
Ovim susretom, do sada je okupljeno više od 100 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Ovogodišnji 3. ZORH Susret izlazi iz regionalnih okvira te postaje mjesto za susrete, razmjenu mišljenja i iskustva te uspostavu suradnje među sudionicima s visokih učilišta, instituta i gospodarstva iz raznih europskih zemalja. 
ZORH Susret je skup na kojem se razmjenjuju ideje, predstavljaju nove tehnologije i postignuća u području zaštite okoliša te raspravlja o ključnim problemima bitnim za zaštitu okoliša.
Rad Susreta odvijat će se kroz usmena i posterska izlaganja.

Izmjene iskustva, predstavljanje tekućih dostignuća te predavanja koja će održati studenti te vrsni znanstvenici i stručnjaci za vrijeme održavanja Susreta, najdjelotvorniji je način kako proširiti informacije i pomoći razvoju svijesti o zaštiti okoliša. Skup će uključivati sljedeće cjeline:
  • Prikupljanje i zbrinjavanje krutog otpada
  • Metode pročišćavanja otpadnih voda
  • Zagađenost mora
  • Ispitivanje kakvoće tla i metode pročišćavanja tla tretiranog pesticidima
  • Kvaliteta zraka
  • Otpad kao sirovina
  • Ugrožene vrste u Parkovima prirode i Nacionalnim parkovima
  • Nove tehnologije i tehnike u zaštiti okoliša
  • Mikroplastika
  • Utjecaj COVID-19 krize na zaštitu okoliša.

Kotizacija za rane prijave (do 28. veljače 2022.) iznosi 500,00 kn, za kasne prijave cijena je 700,00 kn.
U okviru jedne kotizacije sudionik može biti na jednom radu autor, a na drugom koautor.

Studenti preddiplomskog i diplomskog studija su oslobođeni kotizacije.


Službena web stranice skupa je https://zorh.jmconsulting.hr/, a na društvenim mrežama https://www.facebook.com/zorhktf/.

Kontakt e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mobitel +385 95 874 7244




Znanstveno-stručni časopis "Kemija u industriji” popratit će susret izdavanjem posebnog izdanja časopisa na jesen, koje će biti posvećeno 3. ZORH-u. Prijave se trebaju dostaviti do 15. rujna 2022. godine i rad mora imati tri recenzenta koji nisu sa institucije. Rad se šalje preko službene stranice čaopisa http://silverstripe.fkit.hr/kui/.


Skup će podržati i znanstveni časopis “The Holistic Approach to Environment” koji izdaje Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okolišu (https://udruga.hrcpo.com/).
Časopis će podržati susret s mogućnošću publiciranja radova časopisu. Svi radovi će proći postupak recenzije, a objava bi mogla biti tijekom 2023. godine. Nužno je da radovi budu napisani na engleskom jeziku i prema uputama za autore koje se nalaze na web stranici časopisa https://casopis.hrcpo.com/.