nema rezultata...

Probni pristup: AJE Digital Tool


Tvrtka American Journal Experts omogućila je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na AJE Digital Editing, brz i fleksibilan alat za uređivanje i lekturu znanstvenih i stručnih tekstova na stranim jezicima. Probni pristup otvoren je do 30. studenoga 2022.

Umjetna inteligencija koja upravlja alatom temelji svoje „znanje“ na milijunima primjera izmjena koje su učinili urednici, znanstvenici i stručnjaci, u okviru više od 447 područja istraživanja te više od 2000 tema specifičnih za pojedino znanstveno područje. Digital Editing ispravlja gramatičke pogreške i poboljšava fraziranje i odabir riječi kako bi se osiguralo da se rukopis ocjenjuje prema kvaliteti istraživanja, a ne prema kvaliteti jezika.

Alat se može koristiti nakon registracije i kreiranja korisničkog računa. Poveznicu za registraciju korisnici sa Sveučilišta u Splitu mogu zatražiti na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Upute za registraciju i korištenje


Probni pristup: China National Knowledge Infrastructure (CNKI)

Kineski izdavač China National Knowledge Infrastructure (CNKI) omogućio je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na svoju platformu CNKI Express u trajanju od šest mjeseci.

Platforma sadrži kineske i međunarodne znanstvene časopise (Springer Nature, Wiley, Elsevier, Emerald, Cambridge, De Gruyter i druge), doktorske disertacije, magistarske radove, zbornike, novine, e-knjige, patente i standarde. Platforma nudi i mogućnost prijevoda kineskih tekstova na engleski jezik, kao i grafičke prikaze analiza znanstvenog izdavaštva.

Probni pristup je omogućen do 7. svibnja 2023. godine.

Osnovne informacije o platformi
Upute za korištenje
Pretraga e-izvora na engleskom jeziku

Udaljeni pristup izvan ustanove pomoću AAI@EduHr identitetaProxy


* Tekst obavijesti preuzet sa web stranice Sveučilišne knjižnice u Splitu