Studentski e-mail

Prilikom upisa na SOZS i uručenja studentskih iskaznica, studentima se dodjeljuje i službena e-mail adresa za komunikaciju s nastavnicima i stručnim službama za vrijeme studija. Svaki student ima svoj elektronički identitet, koji je dio sustava autentifkacijske i autorizacijske infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske (AAI@EduHr).

Nastavnici, suradnici i administrativni djelatnici SOZS-a nisu dužni uzimati u obzir poruke studenata poslane s drugih računa elektroničke pošte.

Studentski e-mail ima oblik:
a) Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili
b) inicijali studenta u kombinaciji s kalendarskom godinom upisa i matičnim brojem studenta, npr. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

SOZS koristi WEBMAIL za primanje i slanja mailova. Kako biste se prijavili u svoj e-mail pretinac, potrebno je otvoriti https://lilly.ozs.unist.hr/webmail/, kojem se može direktno pristupiti i preko naslovnice mrežne stranice SOZS-a. Za primanje i slanje mailova nije nužno koristiti Webmail sučelje, već je moguć pristup i putem desktop ili mobilnih aplikacija kao što su Outlook, Thunderbird, Gmail i sl.

Ukoliko imate problema s prijavom na Webmail, provjerite kako upisujete korisničko ime.

Prilikom pristupa Webmailu, za korisničko ime koristi se samo korisnički dio bez “@unist.hr” nastavka. Npr “Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.” bi koristio samo “sstudent”, a zaporka je AAI zaporka odnosno zaporka koja se koristi pri prijavi na studomat.

Detalje korisničkog računa (username/zaporka) NIJE moguće dobiti telefonom.
Zaporku za svoj korisnički račun UVIJEK možete i sami promijeniti u sustavu AAI@EduHr ovdje . Pritom trebate znati svoju trenutnu, ispravnu zaporku.

U slučaju gubitka lozinke za pristup AAI@EduHr korisničkom računu, studenti su obvezni dostaviti u Studentsku referadu potpisan popunjen obrazac i potvrdu o uplati naknade u iznosu od  6,64 EUR (50,00 HRK) za ponovno izdavanje zaporke za korištenje studomata i elektroničkog identiteta u sustavu AAI/EduHr.
Podatke za uplatu naknade studenti će dobiti na e-računu. Zahtjev za izdavanje nove zaporke dostupan je ovdje

Ispisom ili završetkom studija na SOZS-u ujedno i prestaje status studenta pa tako – posljedično i mogućnost korištenja AAI@Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. identiteta ili dotada korištene @ozs.unist.hr e-mail adrese.

Popis servisa kojima se može pristupti s AAI@EduHr elektroničkim identitetom:
Studomat, Eduplan, Webmail, Merlin, FileSender, Office 365, On-line prijave za tečajeve Srca, E-građani...